Aveam in congelator doua bucati frumoase de muschiulet de porc de cand am taiat porcul.De atunci eram hotarata sa fac aceasta reteta deosebit de gustoasa.Si acum le-a venit randul..
INGREDIENTE:
2 muschiuleti de porc
200 g carnati proaspeti, in intestine de oaie
2 linguri ulei masline
200 ml vin
1 lingurita chimion
1 fir ceapa verde
1 caciulie usturoi
salvie
piper mozaic
sare
MOD DE PREPARARE :
Cei doi muschiuleti i-am pus la marinat pentru cateva ore într-un amestec de vin alb cu usturoi mult (5-6 catei zdrobiti si mărunţiti ),salvie, chimion , piper rosu si negru proaspăt macinat, ulei de măsline , sare si vin.
Dupa cateva ore bune( de preferat de seara pina dimineata)se impletesc in 3 cei doi muschi cu carnatul si ceapa verde taiata in doua pe lungime.Stropesc muschiul cu cateva puf-uri de ulei.
Am asezat apoi, muschiuletul impletit ,pe o folie de aluminiu,destul de mare incat sa o pot impacheta la final.
Am impachetat strans si am pus folia intr-o tava cu marinada ramasa.
Am tinut-o in cuptor la foc mediu 30 minute. Dupa acest interval, se crapa folia deasupra cat sa se poata rumeni mai apoi si se fac niste buzunarase pentru a se putea introduce bucatile de usturoi. Se da inca 20 minute la cuptor, dupa ce s-a stropit in prealabil cu zeama din tava( daca mai trebuie , adaugam apa).
Muschiuletul se poate servi cu diferite garnituri de legume.
Eu l-am servit cu piure de cartofi, alaturi de muraturi.
Pofta mare !
yammy!ce bine arata!!pup!
RăspundețiȘtergerewow... asta cu aiguranta ar fi pe placul sotului meu!.. (la mine nu merge din cauza ficatului) Deci e de notat reteta sa i-o prepar sotului...
RăspundețiȘtergereMinunat... si Miki al meu are in plan aceasta impletitura, dar vrea cu un sirag de carnati de bere, asa ca stept cand ii vine randul. Maine daca mai ai venim la tine. Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte interesant si foarte ardelenesc!
RăspundețiȘtergereLa cat mai multe retete iti doresc! Sa atingi reteta 4000! Arata delicios muschiuletul!
RăspundețiȘtergere