Pagini

joi, 3 mai 2012

Miraj dulce

Rasfoind printre retetele salvate de pe net, mi-a sarit in ochi aceasta reteta. O aveam scrisa de multa vreme doar ca nu am apucat sa o fac. Acum insa a venit si randul ei. Este o prajitura foarte simplu de facut, nu necesita mult timp si rezultatul este unul delicios.Miraj sau miracol...oricum tot dulce este...!Cu unele adaugiri fata de ce am gasit eu pe net, a iesit o prajitura din care sa tot mananci.


Ingrediente:


2 pachetele piscoturi
200 g merisoare
150 g unt
250 g biscuiti simpli
300 g ciocolata
200 g fulgi de cocos
200 g nuca maruntita
2 cutii lapte condensat


Mod de preparare:

Intr-o tava ( 25x37cm) mai inalta punem gartie de copt.
Topim untul si il rasturnam in tava.Biscuitii sfaramati ii presaram peste untul topit din tava.

Ciocolata( eu am pus cu lapte dar daca era din cea cu cacao 75% se vedea mai bine)maruntita sau razuita o punem peste biscuiti, apoi presaram merisoarele confiate.

Nuca de cocos urmeaza , O vom presara si pe aceasta peste merisoare, astfel incat sa le acopere bine.
  Faceti un sirop din apa, zahar si esenta de rom in care se inmoaie piscoturile ce le asezam peste nuca de cocos.
Nuca sfaramata si prajita putin, o presaram peste piscoturi.

Desfacem cele doua cutii cu lapte condensat si le rasturnam peste piscoturi si nuca.Daca este prea multa cantitatea, din a doua cutie punem doar jumatate( in functie de tava folosita)
Presaram deasupra fulgi de cocos si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C pentru aproximativ o ora.

Cand prajitura este gata , o lasam sa se raceasca bine in tava, apoi o putem taia. Daca rezistati, lasati-o pina a doua zi la rece ca este si mai buna.

Rezultatul este, intr-adevar, unul miraculos. Cand gusti o bucatica o explozie de gusturi si arome iti incearca papilele gustative.
Pofta mare !

3 comentarii: