Pagini

vineri, 11 ianuarie 2013

Piftie - racituri - de curcan

Piftia este unul dintre cele mai sănătoase preparate din porc. Conține puține calorii și este bogată în proteine


Piftia de curcan reprezinta solutia ideala pentru a impaca traditia romaneasca , cu mult mai sanatoasa carne de curcan.
Vreau sa va spun ca nici nu vreau sa mai aud de piftia de porc. Cea de curcan mi se pare mult mai gustoasa si cu siguranta este si mult mai sanatoasa si cu un aport de grasimi redus.
 Racitura de curcan este aperitivul care va incanta privirile si in acelasi timp papilele gustative ale mesenilor dumneavoastra.



Ingrediente :





3 aripi de curcan
oase de curcan
1 capatana usturoi
2 morcovi
1 telina mijlocie
1 ceapa mare
4 oua prepelita
6-8 morcovi baby
patrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare:


Este o reteta pe care va recomand sa o faceti la prima ora si sa o lasati in liniste pe aragaz, la foc mic, chiar 8-9 ore.Fierband molcom la foc mic , ea va iesi limpede de tot, asa cum se vede in poza...
Carnea si oasele- pe care le-am pastrat de cand am mai dezosat pulpe sau aripi de curcan - se pun la fiert in apa rece cu sare.
Cand incepe sa fiarba , adunam spuma cu o strecuratoare mica sau cu spumiera si facem aceasta operatiune de mai multe ori.



Cand nu se mai formeaza spuma , adaugam radacinoasele curatate si taiate .Adaugam si jumatate din usturoiul pisat.
Lasam sa fiarba la foc mic , cat mai mult timp , pina cand zeama devine lipicioasa.
Facem proba, punand 2-3 linguri de zeama , pe o farfurie, afara la rece.Cu siguranta , dupa 10-15 minute , zeama se va inghega.
Strecuram zeama de doua ori.Punem intr-o strecuratoare o bucata de tifon si cealalta jumatate de usturoi presat,apoi strecuram zeama.
Daca cumva observati pete de grasime pe suprafata raciturilor , le puteti absorbi cu un servet de hartie dublu cu care culegeti grasimea de deasupra.
Puteti trece la montarea piftiei.
Intre timp ouale de prepelita au fost fierte si curatate.Fierti au fost si morcovii baby.
Ouale taiate le punem in forme, dupa preferinta, la fel morcovii baby si frunzele de patrunjel verde.
Luam pielea de pe aripi si o indepartam( le facem o bucurie pisicutelor) .Carnea de pe oase o luam si o desprindem fasii pe care le asezam peste oua, morcovi si frunzele verzi.
Turnam deasupra  zeama pina se umple forma, avand grija sa nu miscam ornamentul din oua, morcovi si frunze.
Lasam la rece pina a doua zi cand se serveste cu zeama de lamaie si boia presarata deasupra.
Poate aveti si o felie de paine proaspat prajita....
Este prima data cand fac racituri de curcan, dar cu siguranta....nu ultima !



Daca respectati pasii , veti reusi cu siguranta sa va impresionati fiecare musafir atat prin gust, cat si prin aspect.
Pofta mare !

9 comentarii:

  1. super delicioasa! Maine fac si eu :)
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma invit la masa, imi place piftia! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut si eu piftie de curcan,un pic diferita de reteta dumneavoastra,super buna!
    Am gasit tacamuri de curcan la Billa ,pret accesibil.

    Data viitoare o voi imbogati dupa aceasta reteta!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador piftia!
    Cred ca am sa mai fac si eu o portie cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  5. Comment de pe Facebook :

    Florica Voichita

    De curcan e cea mai buna.
    21 ore · Îmi place

    Chifor Ana

    Cea mai bunaaaaaaaaaaaa e de curcan !
    17 ore · Îmi place

    Melania Parus ce bine arata
    13 ore · Îmi place

    Mariana Faur

    Ambele sunt foarte gustoase( si de porc si de curcan )!
    11 ore · Îmi place

    Nicu Varga

    Mie-mi plac toate.
    Pacat ca nu am voie sa le mananc.
    Te pupam dulce. Esti o prietena buna.
    10 ore · Editat · Îmi place

    RăspundețiȘtergere