Pagini

miercuri, 1 mai 2013

Clatite aperitiv bicolore

Daca vrei un aperitiv rapid, clatitele aperitiv sunt solutia ideala. Te uiti prin frigider ce ai , umpli clatitele, le gratinezi putin la cuptor si gata bunatatea... O salvare urgenta pentru cand ai musafiri ce se anunta ca vin pe ultima suta de metri.



Ingrediente:






- pentru clatite:
2 oua
200 g faina
500 ml apa minerala
sare
piper
2 linguri spanac tocat
1 lingura pasta de ardei

- pentru umplutura:
doua pulpe pui
150 g ciuperci fierte si taiate
3 fire ceapa verde
marar verde
1 ou
sare
piper

-pentru gratinat:
200 ml smantana
100 g cascaval
2 oua
sare

- pentru sos:
3 linguri ulei de masline
1 lingurita oregano
200 ml iaurt
1 catel usturoi
sare
piper

Mod de preparare:


Preparam clatitele dupa metoda obisnuita, din oua , faina si apa minerala. Condimentam apoi impartim compozitia in doua. Intr-una punem spanac fiert tocat marunt si in cealalta pasta de ardei.
Amestecam sa se omogenizeze si lasam 10 minute sa se odihneasca aluatul.
In tigaia non-aderenta pusa la incalzit pe aragaz, coacem clatitele, fara ulei si le tinem la cald.



Pentru umplutura, pulpele cu pielita indepartata si dezosate , le frigem la gratar , apoi le taiem marunt.
Ceapa verde curatata si taiata marunt, o sotam putin , adaugam ciupercile din conserva si carnea de pui.Condimentam si adaugam mararul verde si oul.Omogenizam si umplem clatitele cu aceasta compozitie.
Clatitele le montam int-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet.




Smantana o batem bine cu ouale , adugam sare si le rasturnam peste clatite. Radem deasupra cascavalul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pina se rumeneste deasupra, cam 30-40 de minute.





Intre timp preparam sosul cu care vom servi clatitele.
Doua -trei linguri de ulei de masline il incalzim intr-o tigaie. Adaugam o lingurita rasa de oregano pe care o lasam sa-si dezvolte aroma in uleiul incalzit, cam 1 minut.
Amestecam uleiul cu 200 ml iaurt, sare piper si un catel de usturoi presat. Omogenizam.


Servim clatitele alaturi de acest sos caldut.
Pofta mare sa aveti !

2 comentarii: