Am vrut sa creez o surpriza placuta oaspetilor mei dragi, de Paste si iesit un tort delicios , pufos si moale, cu o crema pe gustul nostru, adica cu fructe( capsuni).
Ingrediente:
- pentru blatul alb:
3 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
1/2 plic praf de copt cu sofran Dr Oetker
1-2 linguri apa
un praf de sare
- pentru blatul negru:
3 oua
3 linguri faina
1 lingura cacao Dr Oetker
1/2 plic praf de copt cu sofran Dr Oetker
1-2 linguri apa
un praf de sare
- pentru crema :
500 ml frisca lichida
1 plic gelatina Dr Oetker( 10 g)
1 plic martipan Dr Oetker( 100 g)
250 g capsuni coapte
- pentru decor:
sabloane decor tort de la Dr Oetker
1 lingurita cacao Dr Oetker
1 lingura nuca de cocos verde
100 g bombonele colorate M&M
Mod de preparare:
Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.
Intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.
La fel procedam si cu blatul negru, atata doar ca amestecam faina si cu lingura de cacao.
Pina se racesc bine blaturile , preparam crema. Frisca rece de la frigider o mixam bine pina se intareste.
Gelatina se inmoaie conform instructiunilor de pe plic, apoi o incorporam in frisca , impreuna cu capsunile zdrobite si cu martipanul ras.
Amestecam sa se omogenizeze toate.Vom obtine o crema ferma, dar pufoasa.
Dupa ce blaturile s-au racit, cu ajutorul unui bol facem cate un cerc in fiecare blat , il decupam si mijlocul alb il punem la blatul negru, iar mijlocul negru la blatul alb.
Am gasit aceasta metoda pe blogul Sarei- Culorile din farfurie. Multumesc Sara !
Trecem la asamblarea tortului. Asezam pe platoul de servire primul blat, il insiropam cu ce sirop vreti voi ( eu am facut un sirop din 200 ml apa pusa la fiert cu 5 linguri zahar.Lasam sa se raceasca, adaugam esenta de rom ).Deasupra punem 1/3 din crema, asezam al doilea blat, il insiropam si punem alta 1/3 crema.Cu crema ramasa unplem golurile dintre blaturi si ornem tortul cu crema pusa in posh.
Ornam tortul dupa cum va place. Cum eu am doua maini stangi la asa ceva , l-am ornat dupa cum se vede, cu iepurasi de cacao , facuti cu sablonul de la Dr Oetker si cu bombonele colorate.
Lasati la rece tortul inainte de al taia, de seara pina dimineata.
Pofta mare sa aveti !
Nu stai deloc sa te odihnesti mereu vii cu bunatati care mai de care..Paste fericit alaturi de cei dragi cu bucurie si Hristos a inviat!
RăspundețiȘtergereHristos a inviat!!!Sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereCrema de martipan am pus-o pe lista, trebuie neaparat sa o incerc...de-abia astept sa vad felia, cred ca a iesit fantastic de bine!!
RăspundețiȘtergerePaste luminat! Hristos a Inviat!
Superb Sidy! Sarbatori fericite si tie! Astept sectiunea sa stii...stau cu ochii pe tine
RăspundețiȘtergereMmmm ce bunatate,asta da surpriza pentru musafiri! Hristos A inviat! Tzuck
RăspundețiȘtergereHristos A-Inviat! frumos tortul Sidy, interesanta reteta, nu am folosit martzipan in crema pana acum.
RăspundețiȘtergereHristos a inviat!!minunat tort ai facut,dar ai muncit putin la el iar crema de martipan e un deliciu;am folosit si eu dar la briose
RăspundețiȘtergerepup si sa te odihnesti,dupa atata munca!!
ARATA SUPER FAIN,BRAVO:)
RăspundețiȘtergereHristos a inviat!
RăspundețiȘtergere