In luna decembrie 2013, Stefania Anastasiu http://stefyharnicutza.blogspot.ro/ initia provocarea "Weekend cu spor" la care sunt invitate sa participe cateva bloggeritze culinare minunate .
In aceasta luna, gazda este draga mea Merisor http://merisor67.blogspot.ro/ , care ne-a propus urmatoarele categorii :
1. Aperitive/Gustari - http://merisor67.blogspot.ro/p/aperitive.html
2. Salate - http://merisor67.blogspot.ro/p/salate.html
3. Prajituri - http://merisor67.blogspot.ro/p/prajituri.html
Ce avem de facut ? Simplu...: gazda propune la inceputul lunii o tema, iar cei care doresc sa participe vor trebui sa gateasca pe tema aleasa.
La sfarsitul lunii, gazda va posta o parada cu participantii.
Eu am ales acest aperitiv foarte gustos, bun atat cald cat si rece.....
Avem NEVOIE de :
- pentru aluat
100 g cartofi curatati
1 ou
100 g cas oaie
50 g unt
30 ml lapte
50 ml ulei
1/2 plic Garant Aluaturi dospite Dr Oetker
sare
1/2 lingurita zahar
piper
250 g faina alba
- pentru omleta
3 oua
80 g sunca Praga
80 g jambon afumat
80 g kaizer
50 g ciuperci
1/2 ardei gras rosu
1 lingura lapte
2 fire ceapa verde
2 linguri ulei
sare
piper
patrunjel verde
- pentru uns
1 galbenus
1 lingura lapte
1/2 lingurita chimen
cateva rosii cherry
MOD de PREPARARE :
Punem cartofii la fiert in apa cu sare, cand sunt gata , aruncam apa de pe ei si ii zdrobim cu furculita, apoi ii lasam sa se raceasca.
Intr-un bol batem bine oul cu zaharul, sarea, uleiul si laptele.
Dupa ce cartofii s-au racit, ii amestecam cu untul la temperatura camerei si casul ras.
Amestecam cartofii cu ouale si apoi adaugam faina amestecata cu Garantul. Mixam cu bratele pentru aluat ale mixerului.
Taiem cubulete mezelurile si ardeiul rosu iar ceapa verde o tocam cu codite cu tot.
Amestecam legumele cu mezelurile si ouale le batem bine cu laptele , sare si piper .
Ungem putin o tigaie nonaderenta si punem legumele si mezelurile taiate in ea, le lasam sa se prajeasca putin apoi punem ouale batute peste ele. Acoperim tigaia cu capac si o lasam sa se coaca la foc mic. Folosind capacul nu mai avem nevoie sa intoarcem omleta si pe partea cealalta.
Intindem cu mana aluatul care , intre timp, s-a odihnit oleaca; il intindem putin mai mare decat omleta.
Punem peste el omleta coapta si rulam.
Aluatul ramas la capete, il taiem, eu l-am rasucit oleaca si l-am asezat la capetele ruladei dupa ce am pus-o in forma.
Ungem o foaie de copt cu putin unt si apoi tapetam cu ea o forma de chec , in care asezam rulada cu omleta.
Batem galbenusul cu laptele si cu o pensula, ungem rulada. Deasupra presaram seminte de chimen si punem niste rosioare.
Am incalzit inainte cuptorul la 180 de grade si acum dam tava cu rulada la copt, cam 40 de minute pina se rumeneste frumos deasupra.
Lasam rulada sa se raceasca in forma, apoi se poate felia.
Este deosebit de gustoasa, atat calda cat si rece.
Pofta mare sa aveti !
E de senzatie rulada ta! Felicitari, Sidy, pentru toate bunatatile pe care le faci! Sunt de nota maxima! Si multumesc pentru participare, te tzuc!
RăspundețiȘtergereVenind din partea ta draga Merisor , toate laudele astea imi merg la suflet.
ȘtergereIti multumesc mult de tot si fii sigura ca am sa fac si mai pe departe din bunatatile tele.
Cu drag te tzuc !
Cu siguranta am sa o incerc.Arata prea bine.Pupici!
RăspundețiȘtergereAsa sa faci Miha draga, ca prea e buna.....
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Si eu vreau ,foarte buna ! :)
RăspundețiȘtergereAdina te astept cu drag si cu bratele deschise...!
ȘtergereBeatrice Rotaru
RăspundețiȘtergereFoarte buna. Eu prefer omleta simpla fara aluat. Mai putine calorii si este mai sanatoasa. hehe
Ai dreptate Bea , dar si una din asta merge din cand in cand.....
ȘtergereMaria Udrea
RăspundețiȘtergereWow, cat de bine arata! Dar nu stiu de ce ma mir, tot ce faci tu arata apetisant rau de tot! Multumesc, draga Sidy!
Merisorul meu ,esti TU o dulce si o scumpa !
ȘtergereTe tzuc cu drag...
Iancu Lubita
RăspundețiȘtergereWow si atat!! ca tare bine arata,la gust nici nu ma indoiesc!!!
Incearca Lulu si ai sa te convingi...
ȘtergereEva Dzsurzs Sabau
RăspundețiȘtergereArata bine ,dar este si f. bun
Multumesc frumos !
Ștergere