Pagini

marți, 14 iulie 2015

Pui cu mango si legume

O mancare exotica,dulce -picanta ,extrem de gustoasa, care noua ne-a facut o deosebita placere.
O reteta din bucataria thailandeza care iti va incanta papilele gustative cu o combinatie de ingrediente dulci, sarate si acrisoare, cu mango care va fi nota de baza retetei.
Carnea de pui va fi  moale ,imbracata intr-o aroma dulce si exotica, iar gustul va fi dublat de bucatele de mango proaspat .
Garantat, toata lumea va veti linge pe degete!



NECESAR :

1 piept de pui de tara( preferabil)
1 mango bine copt
2-3 fire ceapa verde
2 cm ghimbir
1 morcov
1 ardei rosu
2-3 catei usturoi
1 ardei iute
2-3 linguri sos soia
2-3 linguri sos Wocestershirer
patrunjel verde




MOD de PREPARARE :

curatam legumele, le spalam, le stergem bine si apoi taiem fideluta morcovul, ardeiul rosu si ardeiul iute.
Mango il curatam, inlaturam samburele si il taiem in fasii.
Ceapa o taiem julien, ghimbirul il radem si usturoiul il tocam.
Pieptul de pui, fara pielita, il taiem fasii si il rumenim frumos pe toate partile in foarte putin ulei.




Scoatem fasiile de piept pe un servetel absorbant si daca sunt prea late, le mai taiem sa le ingustam.
In uleiul ramas, tragem la tigaie ceapa, apoi adaugam usturoiul, ardeii si ghimbirul ras.
Amestecam si lasam pe fac cateva minute, pina se inmoaie putin legumele.




Adaugam morcovul, sosurile si amestecam, lasand cateva minute sa fiarba, apoi adaugam fasiile de mango.
Peste 5 minute, mancarea este gata. Presaram patrunjel verde tocat, deasupra.




Mancarea aceasta se serveste cu orez, dar pentru ca tot orez am avut zilele acestea, am ales sa servesc cu cartofi noi, fierti si caliti putin cu usturoi si patrunjel verde.


A fost o mancare ce se pregateste extrem de usor, in timp scurt, dar mai ales a fost delicioasa .
Am ales sa servesc alaturi de o salata verde.
Pofta mare sa aveti !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu