Pagini

sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Supa de orez cu lamaie

O supa cu o aroma imbietoare,saraca in calorii si grasimi, numai buna dupa mancarile grele de sarbatori.
Simti cum te energizeaza intr-o zi geroasa cum este acum.
Dar avem nevoie de niste supa de pui( sau alta carne); vi-am mai spus si altadata ca atunci cand fac supa de pui, pun deoparte 2 l de zeama si ii tin in congelator, iar apoi folosesc supa la ce am nevoie.
Niciodata nu sti cand ai nevoie de ea, dar ai de unde sa o iei...





Avem NEVOIE de :

2 l supa de pui
80 g orez
zeama de la o lamaie
1 morcov
1 praz (partea alba)
ardei gras colorat
2 rosii mici
1 lingurita turmenic( optional)
200 ml smantana(optional)
2 inguri ulei de masline
patrunjel verde
tarhon
sare
piper





MOD de PREPARARE :

Curatam legumele, le spalam, le tocam marunt si le punem sa fiarba in supa( morcovul il radem si il calim in putin ulei).







Adaugam supa de pui si daca mai este nevoie adaugam putina apa.
Lasam sa fiarba toate legumele.





Adaugam apoi si fierbem orezul 15 minute in supa de pui, dupa ce legumele sunt aproape fierte.Cand punem orezul, adaugam turmenicul si tarhonul.





Smantana si zeama de lamaie le ounem intr-un bol si amestecam pana la omogenizarea compozitiei.
Adaugam apoi supa fierbinte ,cu polonicul, treptat ,amestecand mereu.
Stingem focul si turnam amestecul in oala cu supa, invartind usor.





Servim supa fierbinte cu  crutoane si patrunjel verde proaspat tocat.
Pofta mare sa aveti !


2 comentarii: