Pagini

duminică, 6 ianuarie 2019

Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Durerea de cap şi ameţeala (mahmureala) cu care te trezeşti după o noapte de petrecere, pot dispărea cu ajutorul unor remedii naturale.Cel mai la îndemână leac este zeama de varză,cunoscută în zona noastra sub numele de moare,pentru ca grăbeste eliminarea alcoolului din organism.
 Bătrânii spun că ciorba acrita cu moare este cel mai bun remediu contra mahmurelii...
 Fiti siguri ca noi nu am facut excese in noaptea dintre ani, dar dupa mancarurile avute, serios ca merge o asemenea ciorba acra.



Avem NEVOIE de  

 700 g carne porc
500 g varza acra tocata marunt
2 morcovi
1 radaciniapatrunjel
1/2 telina
1 ardei gras colorat
3 catei usturoi
1 ceapa
500-800 ml zeama varza (moare)
2 galbenusuri
2 linguri smantana
marar verde
patrunjel verde
cimbru
sare
piper



MOD de PREPARARE 

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin , pe toate partile, in ulei sau unt.
 


Varza murata o maruntim dupa preferinta. 
 

 Dupa ce curatam zarzavatul il taiem marunt, doar ceapa si usturoiul le lasam intregi.


Un morcov il dam pe razatoare si il calim in putin ulei ca sa dea o culoare frumoasa supei.Apoi rasturnam morcovul peste carne.


Adaugam varza murata si lasam sa fiarba cam o ora.



 Apoi adaugam si celalalte legume, ceapa intreaga si usturoiul trecut prin presa.Punem apa necesara si asezonam, avand grija ca varza este deja sarata.
  

 Dupa ce si legumele sunt fierte batem bine galbenusurile cu smantana si un polonic de ciorba .
 Rasturnam liesonul in ciorba si adaugam frunze verzi de cimbru si marar .


 Lasam sa dea un clocot, stingem focul si adaugam atata zeama de varza cat ne place sa fie de acrisoara. Presaram patrunjel verde deasupra.


Pofta buna sa aveti !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu