Pagini
▼
vineri, 4 octombrie 2019
Ciorba de cartofi cu oua si smantana
Desigur vi se pare o combinatie ciudata aceasta ciorba, dar va spun sigur ca e foarte gustoasa.
Dar cand intr-o ciorba punem "de toate" si e facuta cu multa dragoste si bunatate, efectul este pe măasură - ciorba are un gust nemaipomenit.
Avem NEVOIE de :
500 g cartofi albi
2 morcovi
1 ceapa
1 radacina patrunjel
putina telina radacina
2 rosii
2 oua
100 ml smantana de gatit
2 linguri ulei
1 l supa
sare
piper
300 ml bors
patrunjel verde tocat
MOD de PREPARARE:
Curatam tot zarzavatul si il taiem cubulete cu feliatorul de legume sau cu cutitul.Intr-o oala incingem uleiul si calim morcovii, care vor dezvolta peste cateva minute o frumoasa culoare portocalie, uleiului. Aceasta va fi...fața ciorbei.
Adaugam apoi celelalte legume si la sfarsit adaugam cuburile de rosii si supa.Ceapa am lasat-o intreaga si cand este fiarta ciorba, aruncam ceapa intreaga.
Adaugam apa necesara, sarea si piperul, acoperim si lasam sa fiarba legumele.
Cand acestea sunt fierte , batem bine ouale , adaugam smantana si doua polonice cu ciorba fierbinte. Stingem focul sub ciorba , apoi amestecam bine si rasturnam compozitia in oala cu ciorba. Amestecam ciorba cu polonicul si presaram verdeata deasupra.
Servim ciorba alaturi de un ardei iute.
Pofta buna va doresc !
P.S.
Prin amabilitatea celor de la TEC Romania am beneficiat de aceste minunate farfurii de la Degrenne.
Culorile liniei Modulo Nature de la Degrenne pot fi amestecate sau combinate cu modele de porțelan. Degrenne a selectat o ceramică de înaltă calitate (porozitate sub 1%), oferindu-i aceastei game caracteristici excelente și o mare rezistență la ciclurile de spălare în mașină.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu