Pleşkaviţa este o mâncare tradiţională din bucătăria sârbească,o chiftea mai făloasă, dar răspândită în multe ţări ex-iugoislave
Numele ei vine de la "plejasak", cuvant ce inseamna „a aplauda”, pentru ca miscarea prin care se da forma pleskavitei este similara aplauzelor.
Cerealele integrale Nestle Cheerios cu OVAZ au un gust minunat intr-o reteta, foarte gustoase, cu un continut scazut de zahar , ce ofera energia necesara de care ai nevoie întreaga zi.Ovazul din cereale le face sa fie putin mai uscate,mai crocante si atunci cand le macini sau le pisezi au o aroma de nuca prajita.
Merg de minune in preparatele sarate, asa ca astazi va prezint o noua reteta .
Avem NEVOIE de :
600 de grame de carne tocata
1 lingurita cu varf de sare
1 praf de nucsoara
1 praf de piper
1 ceapa mica tocata
30 g cereale cu ovaz
2 usturoi
1 praf de chimen macinat
1 praf de enibahar
1 praf de cimbru
50 g unt
- pentru umplutura
4 felii de sunca
4 felii de cascaval
MOD de PREPARARE :
Amestecam carnea tocata(ideal ar fi vita+miel) cu condimentele, ceapa tocata cat mai marunt sau trecuta prin presa impreuna cu usturoiul.
Cerealele le pisam in mojar si le adaugam peste carnea tocata, gata condimentata., pentru ca vor „lega” bine carnea. Framantam bine sa se omogenizeze si o dam la rece pentru 10 ore.
Ideal ar fi sa lasati amestecul la rece de azi pe maine.
Impartim amestecul in 4 parti egale, luam o portie si cu ajutorul degetelor o intindem in forma dreptunghiulara, asezam felia de sunca apoi cea de cascaval(le puteti indoi in doua ca sa le formati mai bine, in palme).
Pliem in doua pleskavita si o asezam pe o tava unsa cu putin unt, apoi asezam si deasupra bucatele de unt.
Dam tava la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute .Dupa ce s-au rumenit pe o parte le intoarcem si le lasam 15 minute si pe cealalta parte sa se coaca.
Servim pleskavita alaturi de cartofi si salata verde.
Pofta buna sa aveti !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu