Noua nu ne plac prajiturile cu crema., asa ca aceasta este exact pe gustul nostru.
Dar...a doua zi cand am vrut sa servesc o vecina cu o bucatica...ia de unde nu-i...a disparut din farfurii !
Avem NEVOIE de
blat:
400 g faina
280 g unt
140 g zahar pudra
6 galbenusuri
coaja de la o lamaie
un varf cutit sare
glazura:
6 albusuri( eu am mai avut inca 3)
300 g zahar pudra
2 lingurite zeama de lamaie
200 g nuci macinate
esenta de rom
coaja rasa de lamaie
400 g marmelada moale de caise
MOD de PREPARARE :
Taiem untul bucatele si il frecam cu faina, adaugam celelalte ingrediente din blat, zaharul pudra, galbenusurile, sarea si coaja de lamaie.Framantam sa se omogenizeze toate ingredientele.
Glazura :
Batem albusurile spuma cu 3 picuri de zeama de lamaie , adaugam apoi zaharul pudra si zeama de lamaie si mixam din nou pina se intareste bezeaua.
Adaugam in glazura nucile macinate si le incorporam cu ajutorul unei spatule.
Intindem apoi o foaie pe care o vom pune in tava( 25x 38 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul cam 15-20 de minute, in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C.
Inainte de a se coace complet si a se rumeni blatul, il scoatem din cuptor si il ungem cu marmelda de caise moale
Dam tava din nou la cuptor la 130 grade C( foc mic) pina se intareste glazura, cam 15-20 minute.Dupa ce prajitura este coapta, o lasam sa se raceasca in tava.
Pofta mare sa aveti !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu