Pagini

joi, 13 august 2020

Supa manastireasca de conopida

Pentru perioadele de post exista retete lipsite de ingredientele “de dulce”, dar cu o bogata aroma si un gust inconfundabil …acestea sunt renumitele mancaruri manastiresti, pregatite cu multa rabdare si din cele mai proaspete ingrediente. Dupa cum bine se stie, manastirile au propria gradina de zarzavaturi si legume, din care se fac cele mai bune ciorbe si tocanite, incat uneori uiti ca mananci „de post”, asa de buna e mancarea ce le iese. Nicio masa fara zeama !Cam acesta e dictonul dupa care se ghideaza cei din manastire. Supa e nelipsita din meniu, ca aceasta pe care am facut-o...
Avem NEVOIE de : - 400 g conopida - 3 morcovi - 1 ceapa - 1 cartof - 3-4 catei de usturoi - marar verde - sare - piper - 2 linguri ulei - smantana(optional)
MOD de PREPARARE : Curatam zarzavaturile , le spalam si morcovii ii taiem rondele. In oala in care vom face supa punem uleiul la incins apoi adaugam rondelele de morcovi si le calim cateva minute pina cand uleiul se face portocaliu. Aseasta va da culoare la ”fata„ supei.
Adaugam si celelalte legume taiate, doar ceapa o lasam intreaga pentru ca dupa ce supa este fiarte, pe aceasta o putem arunca.Amestecam si adaugam apa necesara.
Lasam supa sa fiarba pina cand legumele sunt aproape fierte, apoi adaugam conopida desfacuta in buchetele si mararul verde.
Mai lasam sa fiarba cam 10 minute si potrivim gustul supei de sare si piper . Deasupra presaram marar verde tocat, dupa ce supa este gata.
Servim supa ca atare si cu un ardei iute langa si o felie de paine proaspat scoasa din cuptor. Cine doreste poate adauga cate o lingura cu smantana sau ceva ce acreste supa.
Pofta buna sa aveti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu