Rosii bine coapte, cite kg vreti voi...Si ATAT !!!
Mod de preparare:
Rosiile se spala, se taie feliute si se pun la fiert intr-un vas mare.Se invarte cu lingura de lemn ca sa nu se prinda de fund. Cind s-au zdrobit si sunt fierte rosiile( cam 30-40 de minute, depinde cat de zemoase sunt rosiile) le dam prin masina de stors rosii avind grija ca sunt fierbinti.
Sucul obtinut se pune din nou la fiert si se fierbe pina se mai ingroasa putin( 30 de minute).
Eu nu mai adaug nici sare, nici ulei , nici zahar sau alti conservanti...
Bulionul rezultat il bagam in sticle , inchidem bine sticlele cu dopul, prin insurubare si punem sticlele intr-o cutie captusita cu paturi.
Acoperim si deasupra cu patura si lasam sticlele in acest pat cald pina se racesc( 24-48 de ore)
Apoi se pun in camara , iar cind veti gusta bulionul veti simti gustul placut al rosiei proaspete e gradina ...
Pofta mare !
Ft bun bulionul tau
RăspundețiȘtergereEu am procedat la fel ca dvs..
Am acoperit borcanele de 400g..le-am acoperit cu apa si le-am dat in fiert,am lasat borcanele in apa pana la racire si...la beci cu ele...
Si asa se poate, este cam acelasi lucru.....
ȘtergereBun de tot !
Sidy, anul trecut am facut sucul de rosii dupa reteta ta si a fost foarte bun!
RăspundețiȘtergereAnul asta o sa incerc si bulionul.
Draga Mari astept sa-mi spui ce parere ai.
ȘtergereNoua ne place foarte mult !
Comment de pe Facebook :
RăspundețiȘtergereTania Kiswani
Iti multumim Sidy ,o sa incercam si reteta ta..!
26 septembrie la 10:28 ·
Mihaela Rozsnyai
Eu si acum o vad pe bunica cum vine pe portita de la gradina cu un brat mare de frunze de telina si patrunjel. In fiecare an pun la fiertul bulionului un buchet de frunze verzi si zambesc cu gandul la draga mea bunica !!!
26 septembrie la 13:58 ·
Tudor Alexandru
BULIONUL ASTA E BUN DE BAUT CU O PALINCA ! - DATA DE VALER ! (FACE BINE LA CIRCULATIE : CIRCULATI MAI DEPARTE).
acum 22 ore ·