Ingrediente:
2 buc salata verde
50 g slanina afumata
5-6 catei de usturoi
1 ou
300 ml iaurt sau lapte prins facut in casa
marar verde
sare
piper
1 lingura ulei
Mod de preparare:
Se spala salata verde si se rupe in bucati. Se curata usturoiul si se da prin presa.Slanina se taie cubulete.
In oala in care se face supa ,se pune lingura de ulei si bucatelele de slanina. Se lasa citeva secunde sa se prajeasca se adauga repede, repede usturoiul presat si oul si se invarte pina se intareste oul. Trebuie sa ne miscam repede sa nu se arda usturoiul...
Se adauga apa necesara peste oul cu slanina prajita si se adauga salata si condimentele , potrivindu-se gustul .
Se lasa sa fiarba bine salata. Cind este fiarta , iaurtul( laptele prins) se amesteca cu un polonic de supa fierbinte , se stinge focul sub supa si se adauga iaurtul in supa.
Deasupra se pune marar verde tocat.
Cine doreste poate adauga smantana.Se serveste cu ardei iute , linga...
In oala in care se face supa ,se pune lingura de ulei si bucatelele de slanina. Se lasa citeva secunde sa se prajeasca se adauga repede, repede usturoiul presat si oul si se invarte pina se intareste oul. Trebuie sa ne miscam repede sa nu se arda usturoiul...
Se adauga apa necesara peste oul cu slanina prajita si se adauga salata si condimentele , potrivindu-se gustul .
Se lasa sa fiarba bine salata. Cind este fiarta , iaurtul( laptele prins) se amesteca cu un polonic de supa fierbinte , se stinge focul sub supa si se adauga iaurtul in supa.
Deasupra se pune marar verde tocat.
Cine doreste poate adauga smantana.Se serveste cu ardei iute , linga...
Pofta mare !
Da, o astfel de supa chiar ca este binevenita.
RăspundețiȘtergerePup si seara buna draga vecinica!