Ingrediente:
800 g file peste
800 g legume mexicane congelate
1 ceapa
100 g masline
250 ml bulion de rosii
2 linguri sos chilli
4-5 catei usturoi
1 foaie dafin
1 lingurita zahar
putina zeama de lamaie
30 g unt
2 linguri ulei
patrunjel verde
sare
piper
oregano
Mod de preparare:
Fileurile de peste le portionam.
Ceapa si usturoiul curatate le taiem felii subtiri.
Scoatem samburi din masline cu ajutorul aparatului si taiem felii maslinele.
In doua linguri cu ulei sotam putin ceapa si usturoiul, adaugam pestele si asezonam.
Adaugam apoi sosul chilli, foaia de dafin , zaharul , maslinele si putina apa cat sa acopere putin pestele.Lasam sa fiarba 5 minute apoi adaugam bulionul si lasam sa dea cateva clocote.
Daca sosul este prea dulce , adaugam putina zeama de lamaie.
Punem untul la topit intr-o cratita si adaugam apoi legumele congelate , asezonam si punem oregano dupa gust.Daca mai e nevoie adaugam putina apa peste legume si lasam sa fiarba 10 minute.
Cand sunt toate gata servim pestele alaturi de legumele sotate.
Pofta mare !
Buna, buna reteta, o voi incerca si eu, cu siguranta !
RăspundețiȘtergereCioc, cioc, cioc............sunteti acasa ca noi am sosit la masa.
RăspundețiȘtergereO duminica placuta!