Ingrediente:
400 g paste fainoase
80 ml ulei
100 g mazare congelata
2 morcovi
400 g ciuperci
1 ceapa
5 catei usturoi
200 g cuburi rosii
100 g cascaval
1 l lapte fiert
cimbru
oregano
125 g unt
6 linguri faina
cateva masline fara samburi
marar verde
sare
piper
Mod de preparare:
Curatam morcovii, ceapa si usturoiul.Morcovii ii taiem fasii subtiri, ceapa si usturoiul le tocam marunt.
Punem la fiert apa cu sare si o lingura ulei. Cand da in clocot adaugam pastele si le lasam sa fiarba 8-10 minute. Rasturnam apa de pe ele.
Morcovii ii calim in putin ulei.
Ceapa o calim separat in putin ulei pina devine translucida.
Adaugam morcovii peste ceapa, ciupercile( proaspete sau din conserva) si usturoiul.Punem cimbru si oregano dupa gust si 100 ml apa, lasand sa fiarba acoperit.
Cand sunt gata patrunse, adaugam cuburile de rosii( proaspete sau din conserva) si mai lasam sa dea cateva clocote pina scade sosul.Asezonam.
Intr-o cratita punem la topit cuburile de unt si adaugam faina amestecand permanent. Punem treptat laptele , invartim sa nu se faca cocoloase.
Cand sosul e gata adaugam cascavalul(telemeaua) ras , mararul tocat si asezonam.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet punem un strat de sos cu marar, apoi jumatate din paste, sosul cu ciupercile si legumele.Presaram mazarea, punem un strat de sos cu marar , pastele ramase si acoperim iar cu sosul cu marar
Deasupra ornam cu maslinele si cu frunze de patrunjel verde.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ o ora pina se rumeneste frumos deasupra.
Servim ci ketchup alaturi sau cu smantana, cine cum doreste.
Pofta mare !
Ideea am luat-o din bucataria Marianei -Anena care a facut aceasta bunatate de post.( Musaca de paste cu ciuperci )
Eu am schimbat-o in sensul ca nu mai e de post si i-am schimbat si denumirea....
Multumesc frumos Mariana !
0 comentarii: