Ingrediente:
Blatul
10 albusuri
10 linguri zahar
100g nuca cocos
3 linguri faina
Crema
10 galbenusuri
10 linguri zahar
4 linguri lapte
400 g unt
1 esenta vanilie-Bourbon Dr Oetker
In plus
250 g biscuiti simpli
100 ml lichior ciocolata
250 g ciocolata
4 linguri ulei
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru blat preparam doua foi.
Batem spuma albusurile , adaugam apoi zaharul ,mixam bine pina se intareste din nou, dupa care adaugam nuca de cocos si faina.
Coacem cele doua foi in tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt, in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina capata o culoare aramie.
Preparam crema amestecand galbenusurile cu zaharul pina se albeste, adaugam apoi laptele, esenta de vanilie si fierbem pe bain-marie sau un oala de lapte cu pereti dubli, cum am facut eu.Invartim in crema cu o lingura de lemn pina cand aceasta se ingroasa. Dam crema la rece. Cand este rece complet mixam bine untul si adaugam crema lingura cu lingura pina incorporam intreaga crema. Crema o impartim in 3 parti egale.
Trecem la asamblarea prajiturii care se face astfel:
-pe un platou asezam prima foaie pe care o acoperim cu 1/3 din crema cu unt.
Insiropam biscuitii in lichior si ii asezam peste crema, unul linga altul.
Ciocolata(200 g) rupta in bucatele o topim impreuna cu uleiul si asa calda o punem in strat peste biscuitii insiropati. Lasam putin sa se raceasca ciocolata , sa se intareasca , apoi adaugam alta 1/3 din crema.
Asezam peste crema a doua foaie , crema ramasa si deasupra radem ciocolata.
Dam prajitura la rece cateva ore, cel mai bine ar fi sa fie lasat pina a doua zi, apoi o putem portiona.
Pofta mare !
Aceasta reteta este prima pe care am sa o inscriu la concursul BLOGGOSPODINA de pe blogul Laurei Laurentiu.
http://www.retetecalamama.ro/2011/04/bloggospodina-un-concurs-gazduit-de.html
Super muncita, ca de obicei, super frumoasa si probabil si foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergereCrede-ma ca e cea mai cea prajitura mancata vreodata !!!
ȘtergereMerita munca....
Foarte frumoasa si aspectoasa.Imi plac si mie prajiturile cu biscuiti.Am salvat reteta.Mersi Sidy.Te pup si eu si iti doresc un weekend placut.Te vizitez mereu pe cellular,dar nu prea am timp sa scriu.
RăspundețiȘtergereAi un pic de munca la ea , dar sigur vei fi rasplatita pentru asta.
ȘtergereSa-mi spui daca vi-a placut !!!
delicioasa !tare faina ti-a iesit !
RăspundețiȘtergereSi cat e de bunaaaaaaaaaaaaaaaaaa......!!!!
ȘtergereMa bucur ca vi-a placut fetelor. De abia astept sa o fac din nou ca toata familia intreaba daca nu mai este....
RăspundețiȘtergereAre un gust deosebit, foarte bun !!!
Incercati sa o faceti si nu veti regreta !
Prajitura cea mai des facuta !
ȘtergereSuper!
RăspundețiȘtergereIncearco Lili ca nu vei regreta !!!
ȘtergereTe tzuc !
Tutelea Mariana
RăspundețiȘtergereEu una sunt convinsa ca e delicioasa. Tot ce faci tu e DELICIOS.
Îmi place
Multumesc frumos Mariana !
ȘtergereTe tzuc !
Ion Vrabie
RăspundețiȘtergereCred in mod sigur ca este foarte buna, pacat ca sunt departe si nu o pot manca . Felicitari !
Doar virtual se poate stimate domn....!
ȘtergereDin pacate.
Carolina Orza
RăspundețiȘtergereE....fara cuvinte. Mor de pofta !
Te astept cu drag Caro ....
ȘtergereTe tzuc !
Mioara Ioan
RăspundețiȘtergereAm si eu o reteta cam asa, dar fara biscuiti, dar asta cred ca e si mai buna, foarte, foarte gustoasa!!