Ingrediente:
500 g faina
6 oua
250 g margarina(unt)
600 g cirese
300 g zahar
300 ml lapte
1 praf de copt cu sofran
1 zahar vanilat Bourbon
coaja rasa de la o lamie
Mod de preparare:
Margarina(untul) ce a fost tinuta la temperature camerei se mixeaza bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam pe rand galbenusurile si mixam dupa fiecare.
Turnam jumatate din lapte apoi cate o lingura din faina amestecata cu praful de copt, mixam bine si adaugam restul de lapte.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pina se intaresc bine apoi le amestecam cu miscari usoare de jos in sus cu aluatul.
Intr-o tava captusita cu hartie de copt, punem aluatul si presaram deasupra ciresele carora le-am scos samburii.Cine doreste ca prajitura sa fie si mai dulce, poate adauga la cirese 3 linguri cu zahar.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C, apoi reducem focul la 150 de grade si coacem prajitura cam 30 minute.
Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca prajitura in tava apoi o dam cu zahar pudra si o taiem in forma dorita.
Pofta mare !
frumusica foc!!!!
RăspundețiȘtergere