Snitelul este un fel de mâncare în bucătăria austriacă, compus dintr o bucata de carne batuta subtire cu ciocanul , data prin faina , ou si pesmet, apoi prajita. La noi in vestul tarii veti gasi un snitel mozaic -Cordon bleu, cotlet de porc cu cascaval si sunca dar umplut cu ciuperci.
Va poftesc la masa....
Ingrediente:
1 kg cotlet porc
250 g prosciutto crudo(sunca afumata natural)
250 g cascaval feliat
1 ardei gras rosu
200 g ciuperci
1 ceapa verde
3-4 linguri faina
3 oua
3-4 linguri pesmet
coriandru macunat
sare
piper
boia
patrunjel verde
ulei
30 g unt
Mod de preparare:
Cotletul se taie felii cam de un centimetru grosime.Fiecare felie se introduce intre doua foi de plastic (intr-o punga) si se bat bine pe ambele parti avand grija sa nu se rupa.
Dupa ce toate feliile sunt batute , le asezonam cu sare, piper si boia , le acoperim si le dam la rece pentru cateva ore.
Ardeiul gras il taiem felii.
Ceapa verde taiata marunt o sotam in unt , apoi adaugam ciupercile spalate si taiate subtire.Le sotam 5 minute in apa lasata de ele apoi adaugam putin patrunjel verde si le asezonam(aici punem si coriandrul).Le dam deoparte sa se raceasca.
Luam de la rece feliile de cotlet si pe fiecare in parte asezam cate o felie de cascaval, una de prosciutto crudo, ardei gras, o lingurita de ciuperci si fire de patrunjel verde.Rulam cu grija snitelul , ca pe o sarmaluta si il fixam cu cate o scobitoare.
Procedam la fel cu fiecare felie de cotlet.
Punem o tigaie cu putin ulei la incalzit, dam fiecare snitel prin faina, ou batut si pesmet , apoi il prajim in uleiul incins, pe toate partile la foc moderat.
Cand sunt gata snitelele, le taiem in doua oblic si le servim alaturi de cartofi piure si salata verde.
Pofta mare !
Bucatile de snitel mozaic ramase, se pot servi reci ca aperitiv, taiate in felii subtiri.
Eu astazi am gatit tot snitele,dar simple.Imi dai si mie unul de-al tau?arata super.Pupicei multi!
RăspundețiȘtergereFrumoasa sectiune are!Pupici!
RăspundețiȘtergerece bine arata snitelele tale..mmm....
RăspundețiȘtergerePe cat de frumos pe atat de gustos.
RăspundețiȘtergerePup draga Sidy!
ah, gata, nu ma mai uit la retetele tale la ore tarzii, ca nu este bine (in sensul bun, desigur) :))
RăspundețiȘtergeredelicioase...le-am incercat si eu ...super reteta.felicitari
RăspundețiȘtergere