L-am incercat pentru prima oara acum muuuulti ani in urma, dar il prepar si acum cu aceeasi placere, putand fi foarte usor modificat cu diverse arome preferate de fiecare in parte...
Ingrediente:
100 g unt
120 g zahar pudra
3 oua
250 g faina
1 praf de copt
2 lingurite cacao
coaja rasa de lamaie
esenta de migdale
Mod de preparare:
Untul tinut la temperatura camerei se taie bucatele si se amesteca impreuna cu zaharul praf. Adaugam apoi ouale, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine si adaugam o canita cu apa minerala, daca coca este prea vartoasa.
Se imparte coca in doua. Intr-una adaugam cacaoa , iar in cealalta esenta de migdale.
Intr-o tava de chec punem hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei. Punem aluatul cu esenta de migdale si peste el, in mijloc, adaugam aluatul cu cacao.
Punem tava cu checul in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade si lasam sa se coaca pina facem proba cu scobitoarea si aceasta iese curata.
Lasam checul sa se raceasca in tava , apoi il taiem felii.
Pofta mare !
Se imparte coca in doua. Intr-una adaugam cacaoa , iar in cealalta esenta de migdale.
Intr-o tava de chec punem hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei. Punem aluatul cu esenta de migdale si peste el, in mijloc, adaugam aluatul cu cacao.
Punem tava cu checul in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade si lasam sa se coaca pina facem proba cu scobitoarea si aceasta iese curata.
Lasam checul sa se raceasca in tava , apoi il taiem felii.
Pofta mare !
Bun chec, Sidy! Venim si noi...
RăspundețiȘtergereAsa cu multa cacao este tare bunut.Te pup!
RăspundețiȘtergereRapid si bun intr-adevar! Si arata bine! Pupici Sidy
RăspundețiȘtergereSunt curioasa cum da cu esenta de migdale!Pup!
RăspundețiȘtergereSidyyyyyy, sunt si eu aici, mai ai chec? Acesta este checul preferat, asa cu esenta de migdale sau foarte vanilat. Felicitari, asa ar trebui sa promovam retetele bunicilor. Te pup.
RăspundețiȘtergereDesi nu am facut cu unt merita incercat. Felicitari si multumim ca ne amintiti de bunici mai des si de mirosul copilariei. Va sarut, Ionela
RăspundețiȘtergere