Cu unele modificari, iata ce a iesit .
Ingrediente:
- 2 cani malai fin- nu grisat
- 1 cana gris
- 1 cana faina
- 1 praf de copt
- 1 zahar vanilat
- 100 ml ulei
- 1 cana iaurt(sana)
- 1 cana lapte dulce
- 1 cana zahar
- 3 oua
- Eu am mai adaugat::
- scortisoara
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 g stafide
Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.Se adauga apoi toate celelalte ingrediente.La sfarsit se adauga albusurile spuma , incorporandu-le incet cu lingura cu miscari line de jos in sus.
Intr-o tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt si rasturnam compozitia prajiturii. O dam la cuptorul dinainte incins pina face crusta aramie deasupra. Prajitura lasa la racit si apoi se taie. Sau asa fierbinte se rastoarna peste ea un sirop facut dintr-o cana cu apa , 3 linguri zahar care se lasa sa dea in clocot. Se adauga in sirop esenta de rom, dupa ce siropul a fiert.
Pofta mare !
PS...multumesc mult Adi !!!
Foarte bun! Si noua ne place. Pup
RăspundețiȘtergerefoarte interesanta aceasta reteta! recunosc, nu am mancat niciodata, dar cred ca e mai mult decat delicioasa! te pup si-ti doresc o zi cat mai frumoasa
RăspundețiȘtergereSi bunica mea facea si tare mult imi placea.Mi-ai facut pofta de asa bunatate.Pupici!
RăspundețiȘtergereAm venit sa gust si eu din bunatatea asta facuta de tine...nu am mai mancat asa ceva din copilarie si e ata de bun malaiul asta yumi,yumi , multumesc draga Sidy, mi-am adus aminte cu mare drag de bunica mea...
RăspundețiȘtergerePupici si o seara placuta !
Nu am mai mîncat din copilarie! Arata tare bine!
RăspundețiȘtergerePupici :*
si mama ne face. E grozav!
RăspundețiȘtergere