Frigaruile mixte sunt de obicei, unul din felurile de mancare de la iarba verde.Dar pe mine m-a lovit pofta de ele, asa ca le-am preparat pe grilul de la aragaz.
Retete sunt nenumarate , stiu bine asta , iar eu am sa va prezint una din retetele mele.
Ingrediente:
500 g carne curcan500 g carne porc
o ceapa alba
o ceapa rosie
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
300 g ciuperci
1 gogosar
200 ml vin alb
3 linguri sos soia
3 linguri sos chilli
1 lingura mustar
5 cartofi mari
100 ml smantana grasa
1 lingura unt
100 g cascaval
1 lingurita usturoi granulat
sare
piper
boia
nucsoara
Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi si se pune intr-o marinada facuta din vin, sosuri, mustar , usturoi si condimente.Se lasa la rece de seara pina dimineata sau macar pentru 3 ore.
Ceapa se curata si se taie in 4 apoi se desface in fasii.
Ardeii si gogosarul se taie patrate potrivite.
Ciupercile se spala bine si le indepartam coditele.
Incepem montarea frigaruilor alternand cele doua feluri de carne cu legumele, dupa pofta inimii.
Punem grilul pe aragaz si in momentul in care este incins , il ungem cu putin ulei si asezam frigaruile. Punem capacul si lasam sa se prajeasca 15 minute pe o parte apoi le intoarcem pe partea cealalta pina cand sunt bine rumenite.
Le servim calde alaturi de cartofi Byron si o salata .
Pofta mare !
PS. reteta cartofilor Byron urmeaza....
yam-yam! ce-as fura o frigaruie d-aia buna buna!:)
RăspundețiȘtergereDau desertul in schimbul unei frigarui.Te prinzi?Pupicei!
RăspundețiȘtergereArata de milioane frigaruile,imi plac in orice combinatie!Te pup!
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac frigaruile astea yumi,yumi, bune rau de tot...
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa si pupici.
Sidy, azi am gatit de la tine aceste frigarui dar fara cartofii byron pe care i-am facut saptamana trecuta si am concluzionat ca nu prea merg pe langa gratar, sunt buni ca un fel de mancare in sine dar nu m-au dat pe spate.
RăspundețiȘtergereIn schimb frigaruile au iesit perfect si iti multumesc pt reteta. Le-am facut din piept de pui si vitel foarte tanar. Am pus mai putin chilli ca mi-a fost frica.
Am facut alaturi un sos din iaurt, usturoi, patrunjel si sare si o salata numai din chestii verzi cum am vazut pe site la papabun.
Aaaa si lipii libaneze facute proaspete in casa la tigaie fara ulei, n-am sa mai cumpar ca se fac usor si am scapat de amelioratori, ies si ieftine.
Delicios! voi mai repeta periodic combinatia asta.
Ma bucur mult ca ti-au placut si ti-au iesit bine frigaruile. Cat despre garnitura lor....fiecare poate sa faca ce ii place cel mai mult !
ȘtergereTe tzuc !
Scuza-ma daca postez a doua oara dar prima data nu-mi apare ca mesajul ar fi salvat si e in asteptare. Deci spuneam:
RăspundețiȘtergereSidy, azi am gatit de la tine aceste frigarui dar fara cartofii byron pe care i-am facut saptamana trecuta si am concluzionat ca nu prea merg pe langa gratar, sunt buni ca un fel de mancare in sine dar nu m-au dat pe spate.
In schimb frigaruile au iesit perfect si iti multumesc pt reteta. Le-am facut din piept de pui si vitel foarte tanar. Am pus mai putin chilli ca mi-a fost frica.
Am facut alaturi un sos din iaurt, usturoi, patrunjel si sare si o salata numai din chestii verzi cum am vazut pe site la papabun.
Aaaa si lipii libaneze facute proaspete in casa la tigaie fara ulei, n-am sa mai cumpar ca se fac usor si am scapat de amelioratori, ies si ieftine.
Delicios! voi mai repeta periodic combinatia asta.
Ei....uite ca a aparut si prima data si a doua oara.....!
ȘtergereO saptamana asa cum iti doresti, sa ai !