Iahnia de fasole cu carnati este o mancare simpla si usor de preparat, dar plina de savoare si arome. Pentru a o face mai apetisanta si mai consistenta , am preparat-o cu carnati proaspeti prajiti Si sigur ca cel mai bine merge aceasta mancare de fasole cu muraturi si cu un colt de paine proaspata scoasa din cuptor...
Ingrediente:
6-700 g fasole boabe
5 carnati proaspeti
3 buc ceapa verde
1 rosie
1 ardei gras
2 linguri pasta de gogosari
1 lingura plina untura
usturoi
piper Sichuan
sare
boia
marar verde
patrunjel verde
Mod de preparare:
Fasolea se pune la inmuiat in apa de seara pina dimineata.
Ceapa verde o curatam si o taiem rondele.
Rosia si ardeiul le taiem cubulete.
In 1/2 lingura untura sotam ceapa, rosia si ardeii si in cealalta jumatate prajim carnatii proaspeti, pe foc mic, pe ambele parti.
Dupa ce s-au calit 1-2 minute ceapa cu rosia adaugam fasolea si pasta de gogosari, amestecam si adaugam apa cat sa depaseasca nivelul fasolei. Asezonam si acoperim cu un capac , lasand sa fiarba la foc moderat cam 30 de minute.
Adaugam mararul si patrunjelul verde tocat si usturoiul, lasand sa mai dea cateva clocote.
Servim fasolea alaturi de carnatii prajiti si o salata de varza sau alte muraturi.
Pofta mare !
Asta am servit si noi ieri la pranz, dar cu ciolan la cuptor si cu ardei copti. Bun. bun...
RăspundețiȘtergereWow, deci nu mai pot de poftaaaa! As papa fuguta chiar si 2 portii la ce bunatate e aici!! Pupici!
RăspundețiȘtergereVai, vai, dureros arata!!!! Vin acusica pina la tine, doar esti numai dupa deal !!!!
RăspundețiȘtergeredelicioasa iahnia!Pupici
RăspundețiȘtergerevai vai vaiu...ce foame mi-ai facut tu sidy tu :)
RăspundețiȘtergerevin si eu la o portie!!
RăspundețiȘtergere