500 g carne de curcan cu oase
70 g orez
2 morcovi
1 patrunjel
1 ceapa
putina telina
zeama de la 1-2 lamai
2 galbenusuri
2 linguri ulei
sare
piper
frunze patrunjel verde
Si pentru ardeleni( ca altfel nu ne-ar place ciorba)
putin tarhon
smantana
Mod de preparare:
Carnea cu oase o portionam si o dam la fiert in apa cu sare.Cand clocoteste scoatem spuma.
Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mari.Morcovul il calim in putin ulei ca sa dea o culoare minunata ciorbei.
Curatam ceapa si asa intreaga o bagam la fiert in ciorba.Cand e fiarta o aruncam.
Adaugam zarzavaturile razuite la carnea ce fierbe , asezonam si lasam sa fiarba la foc mediu, acoperit.
Cand carnea este fiarta o dezosam de pe oase si o taiem bucatele.
Orezul il spalam bine in mai multe ape si il adaugam la ciorba impreuna cu carnea taiata.Lasam sa fiarba 8 minute pina cand s-a fiert orezul.
Amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie , adaugam un polonic de ciorba la amestec si rasturnam treptat peste ciorba.
Dam focul la minim si lasam ciorba sa fiarba incet ,fara sa clocoteasca, 3-5 minute.
Asezonam ciorba si pentru noi cei din Ardeal adaugam putin tarhon deasupra.Presaram si patrunjel verde tocat.
Cand servim ciorba fierbinte , putem adauga smantana si nu uitati de ardeiul iute.
Pofta mare !
PS....am avut surpriza sa-mi gasesc reteta publicata in ziarul local Crisana:
Am ajuns numai bine pentru a servi masa de pranz.Buuuna tare supica ta.Pupicei!
RăspundețiȘtergereSidy, gata vreau o portie, prea bine arata! Te pupic.
RăspundețiȘtergerefff buna!
RăspundețiȘtergere