Pagini

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Cornulete cu nuca dar...neumplute

In mod obisnuit, fursecurile simbolizeaza Craciunul, fiind foarte usor de preparat. Chiar daca astfel de retete nu par sa ridice mari probleme,este indicat sa respecti cu strictete indicatiile pentru ingrediente si cantitati, precum si pasii urmati in modul de preparare, pentru a te asigura ca fursecurile tale de Craciun sunt mai bune decat oricand!
Cele mai bune si mai fragede cornulete, ce ti se topesc in gura....sunt acestea.







Ingrediente:
500 g faina
400 g nuca macinata
250+150 g zahar praf
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
250 g unt
esenta de rom
esenta de vanilie
coaja de la o lamaie

Mod de preparare:


Untul , la temperatura camerei, il amestecam bine de tot cu 250 g zahar praf pina se face ca o spuma.Adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, esentele si coaja de lamaie , omogenizam pina obtinem un aluat potrivit de moale.
Facem 6 mingiute pe care le vom face sul, cu ajutorul palmelor.Sulul va fi cam de 1 cm grosime si il vom taia segmente de 4-5 cm, pe care le vom arcui usor.
Intr-o tava unsa vom pune cornuletele si le vom da la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C pentru 15-20 de minute.
Dupa ce s-au copt , le lasam sa se raceasca in tava apoi le tavalim prin zaharul pudra ramas si le punem in cutii la pastrat.
Se pot pastra doua saptamani, la rece. A doua zi vor fi mult mai gustoase.
Pofta mare !


7 comentarii: