Dar...gulasul vienez e si nu e asemenea unui gulyas unguresc. Procedeul nu e prea diferit, pe ici pe colo intervin niste elemente de… originalitate..
Gulasul adoptat din bucataria ungureasca a fost transformat de austrieci intr-un stufat de vita, condimentat.
Ingrediente:
700 g carne vitel
2 cepe
2 linguri unt(untura)
2 lingurite chimen
2 lingurite maghiran
3-4 catei usturoi
350 ml bere
1 cana apa
1 lingurita sare
6 cartofi
2-3 lingurite boia
2-3 linguri pasta de ardei(gogosar)
ulei
Mod de preparare:
Curatam ceapa si usturoiul , le tocam si le inabusim in ubt pina se inmoaie.
Adaugam apoi carnea, berea, apa impreuna cu toate condimentele mai putin boiaua si pasta de ardei.
Lasam sa fiarba iar in momentru cand da in clocot, acoperim si dam focul la moderat.
Dupa o ora verificam daca este fiarta carnea si adaugam cartofii curatati si taiati cuburi.
Mai lasam sa fiarba 30 de minute, apoi adaugam pasta de ardei si boiaua.
Lasam 10 minute pe foc sa fiarba sa se intrepatrunda toate aromele.
Se poate presara deasupra , patrunjel verde tocat.
Servim gulasul cu muraturi.
Pofta mare !
PS. In restaurantele din Viena exista mai multe feluri de gulas, precum gulasul cu cartofi sau gulasul cu ou prajit si castraveciori. Aceasta este una din multele variante existente...
Cred ca sunt la fel de bune amandoua! oricum, al tau arata minunat!
RăspundețiȘtergereAduc desertul si vin la masa.Arara tare bine.Pupici!
RăspundețiȘtergerewow..ce bunatate ai pregatit aici!
RăspundețiȘtergereFoarte bun gulasul, ne place! Pup Sidy
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult;pup!!
RăspundețiȘtergere