luni, 19 decembrie 2011

Gulas vienez

By In bucatarie la Sidy   Posted at  07:54   Preparate din carne de vitel 5 comments

Gulasul este o mancare traditionala in Ungaria, fiind preparat cu cartofi. Gulasul si sosul cu ceapa sunt insa foarte bune si cu paste fainoase (galuste) pregatite in casa, fierte 10 minute in apa si amestecate apoi in sos.
Dar...gulasul vienez e si nu e asemenea unui gulyas unguresc. Procedeul nu e prea diferit, pe ici pe colo intervin niste elemente de… originalitate..

Gulasul adoptat din bucataria ungureasca a fost transformat de austrieci intr-un stufat de vita, condimentat.







Ingrediente:
700 g carne vitel
2 cepe
2 linguri unt(untura)
2 lingurite chimen
2 lingurite maghiran
3-4 catei usturoi
350 ml bere
1 cana apa
1 lingurita sare
6 cartofi
2-3 lingurite boia
2-3 linguri pasta de ardei(gogosar)
ulei

Mod de preparare:
Curatam ceapa si usturoiul , le tocam si le inabusim in ubt pina se inmoaie.
Adaugam apoi carnea, berea, apa impreuna cu toate condimentele mai putin boiaua si pasta de ardei.
Lasam sa fiarba iar in momentru cand da in clocot, acoperim si dam focul la moderat.
Dupa o ora verificam daca este fiarta carnea si adaugam cartofii curatati si taiati cuburi.
Mai lasam sa fiarba 30 de minute, apoi adaugam pasta de ardei si boiaua.
Lasam 10 minute pe foc sa fiarba sa se intrepatrunda toate aromele.
Se poate presara deasupra , patrunjel verde tocat.
Servim gulasul cu muraturi.
Pofta mare !

PS. In restaurantele din Viena exista mai multe feluri de gulas, precum gulasul cu cartofi sau gulasul cu ou prajit si castraveciori. Aceasta este una din multele variante existente...

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

5 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.