Ingrediente :
o cana apa minerala
1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 1/2 cana faina
2 linguri cacao
5-6 linguri gem
1 praf de copt
1 zahar vanilat
esesta de rom
Mod de preparare:
Primele 4 ingrediente le amesteci bine de tot cu mixerul si adaugi si praful de copt.
1/2 din compozitie o pui intr-o tava in care este hirtie de copt( daca n-ai , ungi tava cu margarina si o tapetezi cu faina)si o dai la cuptorul dinainte incalzit pina prinde deasupra o crusta.
In restul aluatului mai pui 2 linguri cu cacao cernuta, zaharul vanilat si esenta de rom.
Dupa ce s-a facut crusta , se pune gemul , intins pe toata foaia si apoi restul de aluat cu cacao. Deasupra se poate presara nuca de cocos sau ornamente colorate. Se da la cuptor pina se coace aluatul, se verifica cu o scobitoare daca este copt.
Pofta buna...!
Binevenita aceasta reteta tinand cont ca suntem in post.
RăspundețiȘtergereAm venit in vizita cautand praji de post. Te pup
RăspundețiȘtergereMerita incercata!Sa nu miri daca o vezi si la mine!
RăspundețiȘtergere