Ingrediente:
5 kg gogosari sau ardei kapia rosii,
200 ml ulei,
sare ,
1 plic conservant 7g ( numai daca nu aveti o camara racoroasa)
Mod de preparare:
Gogosarii spalati ii curatam de cotor si ii taiem felii pe care le dam prin masina de tocat.
Punem uleiul la incalzit si rasturnam peste el ardeiul macinat, invirtind mereu sa nu se prinda de fundul cratitei.
Cind pasta este bine fiarta ( aproximativ 30-40 de minute), adaugam sare , cam o lingura( nu trebuie sa fie sarata) si conservantul, numai daca e nevoie. Eu NU am pus !!!
Compozitia o punem in borcane asa fierbinte, punem capacele si lasam borcanele in pat cald o zi -doua pina se racesc complet.
Apoi putem pune borcanele in camara.
Vrednicuto!
RăspundețiȘtergereBuna pasta asta la iarna!
Tare buna mai este ! Nici nu mai trebuie sa folosesc boia....
ȘtergereSi eu am de gand s-o prepar zilele astea...e foarte buna!
RăspundețiȘtergereAi reusit sa o faci Alinutzo ?
Ștergereeste de departe cea mai buna reteta ,un adevarat rasfat culinar!
RăspundețiȘtergereEu o folosesc de multi ani Brindusa raga si tare m-am obisnuit cu ea. E buuuuuna...rau !
ȘtergereBunăăăă, e de probat zilele următoare ;) Multumesc pentru idee, Sidi drag! :-*
RăspundețiȘtergereTare sunt curioasa ce vei spune de ea , dupa ce o faci, Crisule drag !
Ștergere