Umplutura poate fi variata, dupa preferinte.De data aceasta eu am facut-o cu sunca, ciuperci si cascaval.
Ingrediente:
Aluatul:
1 cana si 3/4 faina alba1/2 cub margarina rama (125g)
1/2 lingurita sare
5-6 linguri apa (doar cat e necesara ca aluatul sa stea la un loc)
Umplutura:
2 cepe albe200-300gr sunca taiata cubulete
200gr cascaval
o cutie ciuperci taiate
3 ardei grasi in 3 culori
Deasupra:
200 g smanatana3-4 oua
Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta,sau de tort,captusita cu hirtie de copt. Aluatul se inteapa cu o furculita ca sa nu se ridice la copt...
Ceapa, ciupercile, sunca se calesc intr-un pic de unt si se pun peste aluat. Deasupra se rade cascavalul..
Se pune si verdeata tocata , peste ele si ardei gras de trei culori taiat fasii.
Deasupra se pune smantana batuta cu ouale si se da la cuptor. Se lasa la foc potrivit aproximativ 30 minute, pana capata o culoare placut aramie si o crusta minunata...
Se serveste de preferinta calda, dar la fel de bine merge si rece....
Pofta mare !
arata super!! si merge bine de craciun
RăspundețiȘtergereBuna, aspectoasa si usor de facut! Te pup si sa ai sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergerePentru cea mai gustoasa si draguta bucatareasa tot binele din lume si multa,multa sanatate!
RăspundețiȘtergereLa multi ani si mii de pupici intregii familii!
Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!
RăspundețiȘtergereAbia acum m-am uitat...Buna rau si arata minunat, Sidy! Colorata, spectaculoasa si delicioasa! Sunt fan ciuperci! Bravo, Sidy! Te pup!
RăspundețiȘtergereVicky draga , reteta si pozele sunt de pe la inceputul blogului, din 2011, asa ca nu te supara de calitatea pozelor....si a postarii.
ȘtergereSi eu sunt fan ciuperci...oricum facute....
Te tzuc !