Pagini

miercuri, 25 ianuarie 2012

Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea

Poate nu are sa va vina sa credeti , dar reteta am primit-o prin mail din Elvetia de la prietena mea Cristina.
Iar cand am ajuns la finalul retetei am dat de acest filmulet:
http://www.youtube.com/watch?v=OZ7iWZ2Auyc
Lasati sa ruleze vreo 3 minute si apoi veti vedea reteta.
Facand aceste clatite va veti incanta papilele gustative desi aveti un pic de munca.Dar nu veti regreta...Cu putine modificari , a iesit aceasta bunatate.
Multumesc pentru reteta Laura L si Cristina S.














Ingrediente:
16 clatite
700 g branza de vaci
10 oua
1 plic zahar vanilat Bourbon
1 plic zahar vanilat
1 lingutita esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie
400 ml smantana
450 g zahar
100 g stafide inmuiate in apa cu esenta rom
30 g unt

Mod de preparare:
 Clatitele se fac dupa reteta preferata a fiecareia.Eu le-am facut fara zahar ( este destul in umplutura si in sos) si cu apa minerala.
Intr-un bol mare faramitam branza cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam 2 oua intregi, 100 g zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele inmuiate.
Celelalte  8 oua le spargem si separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le mixam bine cu un zahar vanilat Bourbon, 150 g zahar si smantana.
Umplem calatitele cu cate o lingura de branza si le impaturam ca pe sarmale.Asezam clatitele in vase yenna unse cu unt.Peste clatite punem cateva bucatele de unt.
Crema din galbenusuri o turnam peste clatite si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , cam 10-15 minute pina cand crema de vanilie se intareste pe margini.
Scoatem clatitele din cuptor si punem deasupra bezeaua facuta astfel: albusurile le batem bine cu un praf de sare; adaugam apoi restul de zahar si mixam din nou pina se intaresc bine albusurile.
Dam din nou la cuptor bezeaua pina cand aceasta se caramelizeaza.
Se servesc asa calde, cate doua bucati de persoana.
Pofta mare !

12 comentarii:

  1. Stiu,delicioase.Le-am facut si eu anul trecut.Foarte bune.pup xoxo

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce delicioase sunt!te superi daca dau motul deoparte??
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Într-adevar sant super bune! la un han de langa Lugoj, La ``Ana Lugojana`` din timpurile de dinainte de `89 era desertul casei ,care se numea...``CLĂTITE BANAŢENE``!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioase!Nu am mai facut demult clatite de nici un fel!

    RăspundețiȘtergere
  5. Faina treaba ai facut, Sidy!!
    Te pup, draguta mea !

    RăspundețiȘtergere
  6. Am venit si eu la clatite Sidy, cred ca sunt delicioase! Te pupic.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sidy, ce bestial arata.
    incerc sa le fac si eu miine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sidonia am lasat un comentariu la filmulet,am mincat paturata pe crumpi aici in Banat,e foarte buna dar era fara branza doar aluatul pus peste tocanita de cartofi,cred ca ar putea fi o mincare foarte buna si de post daca nu se pune oua in aluatul de taitei,poate incerci:)

    RăspundețiȘtergere