Limba cu masline este o mancare usoara si delicioasa, la indemana tuturor. Este ideala atat vara cat si iarna, pentru ca se poate consuma si rece si calda. Sosul de lamaie, dafin si masline din macarea de limba cu masline este partea cea mai delicioasa a acestei mancari.
INGREDIENTE:
1 limba
1 foaie dafin
25 g faina
1 ceapa rosie
70 ml ulei masline
100 ml vin
150 ml bulion facut in casa
100 g masline fara samburi
piper
lamaie
MOD DE PREPARARE :
Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate, pina cand este bine fiarta, adica pielita groasa se desface singura la varf.
Ceapa o curatam si o taiem julienne , apoi o calim in ulei. Cand ceapa devine sticloasa o stingem cu bulion si adaugam si faina. Invartim usor sa se amestece faina cu bulionul.
Adaugam limba curatata de pielita groasa si feliata cam de 1 cm, maslinele feliate, vinul, piperul si foaia de dafin. Gustam si daca este cazul mai adaugam putina sare, depinde si de cat de sarate au fost maslinele. Daca este nevoie , se poate adauga si din zeama in care a fiert limba.
Pentru 30 de minute dam limba la cuptorul preincalzit sa scada din sos.
Pofta mare !
Eu nu-s prietene deloc cu limba,dar sotul meu o adora.Eu pentru el gatesc.Pupici!
RăspundețiȘtergereBuna idee, draga Sidy. Chiar nu am facut de mult limba cu masline.
RăspundețiȘtergerete asteapta un premiu lam ine pe blog, pupici :* foarte buna papica ta :*
RăspundețiȘtergereMi-ai facut o pofta!...cat de curand fac si eu!
RăspundețiȘtergereDesi este printre preferatele mele, nu am mai facut=o de ceva vreme!
RăspundețiȘtergereasta pot sa spun ca e una din mancarurile mele preferate !
RăspundețiȘtergere