Dupa ce ani de-a randul specialistii in nutritie si sanatate au indemnat pastrarea traditiei unui mic dejun copios, s-a constatat ca mancaciosii au tendinta sa intreaca masura chiar si daca sunt satui de dimineata.
De aceea se spune :"Mananca la micul dejun ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor".
Ingrediente:
Mamaliga fiarta cu o zi inainte
bacon
oua- cate unul de fiecare persoana
branza de oaie
Mod de preparare:
Baconul il taiem felii si il punem la prajit in putin ulei .Dupa ce l-am prajit pe ambele parti il scoatem pe un servetel absorbant sa se scurga grasimea.
Ouale le prajim ochiuri sau romanesti( dupa preferinta)
Mamaliga racita se taie in forme diferite dupa imaginatie. Se poate folosi si mamaliga proaspat facuta dar atunci nu ii putem da forme.
Pe farfuria de servit aranjam mamaliga, baconul prajit oul si radem deasupra branza de oi, din abundenta.
Micul dejun poate fi servit alaturi de orice sos preferati. Eu am facut un sos din usturoi, smantana si 2 linguri iaurt si am condimentata cu sare si piper.
Deasupra se presara patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
asa mancarica vreau si eu!Pup
RăspundețiȘtergereAuzi, dupa mincarea asta, cita postata ai cosit ??? ca ma gindesc ca te-ai dus la coasa, nu?
RăspundețiȘtergereMmm, adevarat mic dejun!!Multumesc pentru vot!Pup!
RăspundețiȘtergereChiar ca-i copios.Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergerece festin!!!!!!!!! N-as mai manca nimic toata ziua! Numai bunatati ai gatit!
RăspundețiȘtergereDa cu adevarat copios!!pup o zi frumoasa, un premiu te asteapta la mine pe blog!!
RăspundețiȘtergereDaca mananci asa ceva,nu-ti mai trebuie nimic;intradevar copios;pupici de noapte buna draga mea!
RăspundețiȘtergereCe bunatate ! La coasa, cum zice Daniela, nu cred pe vremea asta, poate la padure dupa lemne
RăspundețiȘtergereChiar copios si foarte,foarte tentant!!!Arata tare bine dar cred ca a fost delicios!!!
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa iti doresc draga Sidy!Pupici!
Mimi Zami
RăspundețiȘtergereSuper ! super ! felucitari ptr tot ceea ce prezinti ! yumi,yumi !
Îmi place ·
Silvesan Dorin
RăspundețiȘtergereImediat plec sa pregatesc si eu....pofta buna!