O mancare usoara, dar cu multe vitamine si fier.
Ingrediente:
400 g spanac congelat
2-300 ml lapte
4-5 catei usturoi
500 g carne porc tocata
2 cartofi lungi albi
200 g cascaval
sare
piper
boia
ulei
2-3 linguri pesmet
1 ou
frunze patrunjel verde
2-3 linguri smantana
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se decongeleaza.
Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub un jet cu apa rece, apoi se taie felii.
Usturoiul se trece prin presa si se pune la calit. Se adauga spanacul decongelat tocat . Se condimenteaza cu
sare si piper.Adaugam laptele si se lasa sa scada.
Preparam chiftelutele( din carnea tocata, pesmet, patrunjel verde, condimente, usturoi si ou) pe care le coacem pe hartie de copt la cuptor.
Intr-o forma unsa se pune un rind de cartofi, spanacul peste, deasupra chiftelutele coapte si din loc in loc putina smantana.
Deasupra se rade cascavalul pe toata suprafata.
Se da la cuptorul incalzit dinainte ,de coacerea chiftelelor. Se coace 30-45 min.
Se serveste fierbinte, taind portiile astfel incat sa avem si cartofi si spanac si chiftelute.
Pofta mare !
Ador spanacul si chiftelutele, deci... ma ai la masa:))Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte,foarte bun!
RăspundețiȘtergereO combinatie tare frumoasa!Pupici!
RăspundețiȘtergerewow...ce bunatate!
RăspundețiȘtergereSidy!!! trebuie sa merg pana in Nufarul si trec pri fata casei tale, te superi daca ma opresc la o portie din minunatiia asta ??? yammmm !!!!
RăspundețiȘtergereE un deliciu ce ai facut aici. Pup!
RăspundețiȘtergereCe de bunatate, n+am mai mancat asa ceva. Arata foarte bine!!!!
RăspundețiȘtergereHace tiempo que no me conecto a ver tus recetas,me ha gustado estas albondigas.
RăspundețiȘtergereInteresanta combinatie!...o s-o incerc!
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta si aspectuoasa este ,conteaza mult cum le prezinti si tu chiar iti dai toata imaginatia si silinta,bravo:)
RăspundețiȘtergere