INGREDIENTE:
4 pulpe de pui
250 g ciuperci
1 ceapa
2-3 catei usturoi
sare
piper
1 lingura mustar
1-2 linguri faina
1 legatura patrunjel verde
200 ml smantana
1 kg cartofi noi
zeama de lamaie
MOD DE PREPARARE :
Spalam pulpele si le taiem in doua.
Curatam ceapa si o taiem julien.
Tocam marunt patrunjelul verde.
Curatam si presam usturoiul.
Calim ceapa in putin ulei , adaugam pulpele si asezonam.
Dupa ce pulpele isi schimba culoarea adaugam o cana cu apa, usturoiul presat, ciupercile si patrunjelul verde tocat.
Acoperim si lasam sa fiarba la foc domol.
Mustarul , smantana si faina le amestecam bine sa nu faca cocoloase, adaugam putina apa si rasturnam compozitia peste pulpe.
Lasam sa dea cateva clocote, gustam, adaugam zeama de lamaie si asezonam daca mai e cazul.
Cartofii noi, curatati de coaja ii coacem in cuptor.
Servim pulpele alaturi de cartofii copti si sosul de smantana cu ciuperci.
Puiul cu sos de smanatana si ciuperci se serveste cald , dar poate fi reîncălzit dacă a fost tinut la frigider.
Nu merge cu mămăligă ,in schimb se serveste folosind pâine pentru a putea savura si ultima picătură din deliciosul sos de smântână.
Pofta mare !
Cu sos de smantana.........mmm.............un adevarat deliciu.
RăspundețiȘtergerePup si seara frumoasa!