Pagini

vineri, 1 februarie 2013

Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval

Gratinare este o tehnica larg răspândită culinar în prepararea produselor alimentare, în care un ingredient este acoperit cu o crustă ce se rumeneste, folosind adesea pesmet, cascaval ras, ouă si / sau unt Isi are originea în bucătăria franceză si este, de obicei, pregătit într-un vas anume ce poate fi pus la cuptor. Eu am ales aceasta varianta elvetiana, care mi s-a parut deosebit de gustoasa.



Ingrediente:


1/2 piept de curcan
400 g ciuperci taiate
ulei de masline
50 g caise confiate
300 ml smantana
1 lingura mustar
condimente pentru pui- picante
50 g unt
boia
100 g parmezan
patrunjel verde
6 cartofi

Mod de preparare :


Pieptul de curcan il taiem fileuri apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin ca pentru snitele.
Il condimentam cu mirodenii pentru pui si il umplem cu ciuperci taiate, caise taiate felii si o crenguta de patrunjel verde.
Rulam pieptul de curcan si il prindem cu cate o scobitoare.
Intr-o tigaie non aderenta topim putin unt si rumenim rulourile umplute pe toate partile.




Preparam o pasta din mustar,ulei de masline si condimente de pui .Amestecam sa se omogenizeze.
Intr-un vas termorezistent, uns cu unt , punem rulourile prajite si le dam cu paste de mustar.Le facem cu o pensula , astfel incat sa fie facute pe toate partile.
Preparam un sos din smantana amestecata cu 70 g parmezan pe care il rasurnam peste rulourile de curcan umplute.
Deasupra presaram putina boia si dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade pentru 15 minute.
Mai presaram putin parmezan deasupra si dam la cuptor sa se gratineze pina se rumeneste frumos deasupra.




Pregatim cartofii "acordeon".Ii curatam si spalam apoi ii taiem felii subtiri , dar nu pina jos de tot.
ii punem pe fiecare separat pe cate o folie de aluminiu, unsa cu ulei de masline, presaram sare de mare pe ei si deasupra punem o fasiuta subtire cu unt.Strangem folia si asezam toti cartofii pe o tava ce o punem si pe ea in cuptor linga rulourile de curcan, cam 40 de minute.




Cand toate sunt bine facute, le scoatem din cuptor si desfacem folia cartofilor cu mare grija sa nu ne oparim cu aburii ce ies din ea.
Servim rulourile cu cate un cartof alaturi si cu sosul din vas.


Pofta mare !


5 comentarii:

  1. Ce bunătăţi ai pregătit aici! Weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ehei,bravo sora mea,de la un timp numai specialitati faci,sau asa-l rasfeti pe Valy???
    Delicioasa mancarica;pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. La asa bunaciune eu ma invit la masa.
    Pup cu drag si seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. O bunatate de mancare!!! Parca si simt mirosul de branza topita la cuptor!

    RăspundețiȘtergere
  5. mammmaaa ce buatate ai pregatit Sidy!!!! eu ti-am mai spus ca vn la tine la masa, intr-o zi ai sa ma vezi la usa ta!!!..pup

    RăspundețiȘtergere