Pagini

vineri, 8 februarie 2013

Pui arabesc

Cum mie imi place sa experimentez , gasind aceasta reteta arabeasca, am incercat si reteta aceasta  .A iesit un deliciu ! Nu ma credeti ? Incercati..



Ingrediente:


6 pulpe de pui
1 lingurita curcuma
sare
piper Sichuan
piper alb Kotany
patrunjel verde
1 lingurita Aasan
3 cepe rosii
4 catei usturoi
400 g rosii taiate cuburi
200 g morcovi baby( optional)
100 g masline negre
4 linguri ulei de masline

Mod de preparare :





Amestecam intr-un bol curcuma, sare, piper( ambele), aasan si uleiul de masline , apoi ungem bine pe toate partile pulpele.
Punem pulpele pe o tava de copt, rasturnam peste ele rosiile cuburi, usturoiul( am pus si un fir verde de usturoi)presat si apoi ceapa taiata rondele.


Adaugam o cana cu apa , morcovii baby si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru o ora.
Dupa o ora scoatem tava, rasucim pe partea cealalta pulpele, adaugam maslinele fara samburi si dam iar la cuptor pentru 10 minute sa prinda culoare pulpele.


Servim pulpele calde alaturi de legumele din tava.
Usor de facut si tare gustos.
Pofta mare !



8 comentarii:

  1. Oooo, ce bunatate ai pregatit!
    Ce zici, aduc un vin si punem de un chef? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce e aasan Sidy? pare ca sunt ceva frunze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur sa vad ca ai incercat arome noi:)Tare apetisanta mancare ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Numai bunatati faci tu! Arata fff bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun, bun si foarte frumos prezentat, felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  6. Pansy,iti raspund eu la intrebare:) E un amestec de ierburi din Iran,care in mare contine marar,patrunjel,coriandru si (poate) ceapa verde

    RăspundețiȘtergere
  7. Un meniu imbietor. Si noi am mai incercat mancaruri arabesti si chiar sunt bune. Pup si un sfarsit de saptamana minunat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bine arata, plina de arome!! Vin la masa ;)

    RăspundețiȘtergere