Pagini

miercuri, 27 februarie 2013

Salata marocana

Aceasta salata este foarte satioasa si usoara in acelasi timp , datorita legumelor proaspete pe care le contine. In Maroc, aceasta salata se serveste la ocazii speciale, la nunti, "botezuri" si atunci cand musafiri deosebiti iti calca pragul. Ingredientele pot varia in functie de anotimp si de zona unde se pregateste. Salata se serveste mereu pe un platou mare care se pune in centrul mesei ,pentru ca fiecare sa se poata servi. Aceste cuvinte sunt ale Jamilei...La ea am vazut salata si am ramas cu gandul la ea.Aveam nevoie sa fac ceva de post, asa ca am modificat putin.... Multumesc mult de tot Jamila, pentru idee.



Ingrediente:


cateva frunze de salata verde
3 cartofi fierti
1 sfecla rosie fiarta
2 morcovi fierti
4 rosii
3 castraveti murati
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
5 ridichi de primavara
150 g orez
1-2 ceapa rosie
150 g ciuperci fierte si feliate
80 g masline negre
150 conserva porumb
150 ml supa de legume
zeama de la o lamaie
ulei de masline
sare
piper macinat proaspat
patrunjel verde

Mod de preparare :


Curatam una dintre cepele rosii si o taiem julien .Intr-o cratita punem doua linguri ulei de masline, il incalzim apoi sotam ceapa, amestecand din cand in cand in cratita.
Orezul spalat bine in mai multe ape  si strecurat, il punem peste ceapa , impreuna cu ciupercile scurse.
Adaugam supa de legume si asezonam.Acoperim cratita si la foc mic , lasam sa fiarba orezul bine vreo 20 de minute. Daca mai este nevoie , mai adaugam putina supa.



Morcovii si cartofii curatati ii punem la fiert in apa cu putina sare.Dupa ce au fiert , le taiem cubulete.
Taiem cubulete si celelalte legume.Rosiile le taiem felii , iar maslinele le lasam intregi( sunt fara samburi)
Facem un sos din ulei de masline, zeama de lamaie , sare si piper cu care vom stropi legumele taiate, fiecare leguma fiind asezata in alt recipient.


Orezul cu ciuperci il asezam in mijlocul unui bol mai mare si roata dupa el asezam cate un rand de masline, rosii si boabe de porumb fiert.
Celelalte recipiente , in care am asezat putina salata verde si apoi legumele taiate , le montam roata dupa bolul mare.
Deasupra presaram putin patrunjel verde tocat.
La servire, fiecare isi ia orez cu ciuperci si legume fierte sau crude, pe care la mai asezoneaza daca este cazut.
A iesit o salata foarte satioasa de post si farfuriile au ramas goale.



Pofta mare !

6 comentarii:

  1. Sidy, arata exceptional! Si cred ca si la gust e grozava. Un adevarat tablou!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sidy draga salata tare arata tare bine..dar oare de unde ia luat tu bolul si celelalte recipiente? Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca va place, dragele mele....
    LILI vasele le-am luat din Camara de la Bucataras.ro
    Va tzuc !

    RăspundețiȘtergere