Delicioasa,usoara si aspectuoasa , o prajitura care ti se va topi in gura. Am gasit reteta pe mai multe bloguri si site-uri culinare, asa ca nu stiu sigur, cine este autorul. Oricum merita sa o incercati....
Ingrediente :
5 oua
5 linguri zahar tos
1-2 linguri cacao( depinde cat de maro este)
5 linguri zahar pudra
6 linfuri faina
5 linguri ulei
coaja rasa de la o lamaie
1 praf de copt
esenta de vanilie
esenta de cafea
fulgi de migdale
Mod de preparare :
Separam albusurile de galbenusuri , adaugam un praf de sare si apoi mixam albusurile pina se intaresca.
Adaugam zaharul tos si mixam in continuare pina albusurile sa intaresc din nou.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Adaugam uleiul si cate o lingura de faina si cu ajutorul unei spatule amestecam incet in albusuri.
Impartim aluatul in doua:
- intr-o parte adaugam o lingura de esenta de vanilie si coaja de lamaie
- intr-o parte adaugam cacaoa si esenta de cafea
Cu ajutorul spatulei amestecam ingredientele sa se omogenizeze.
Intr-o tava 20 X 35 cm tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt intindem prima foaie alba, o nivelam cu spatula , apoi peste ea intindem compozitia cu cacao.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 20 de minute.
Pregatim glazura amestecand bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul pudra si o lingura de esenta de vanilie, pina se albesc galbenusurile.
Dupa trecerea celor 20 de minute, scoatem prajitura si turnam glazura deasupra, o nivelam si presaram cativa fulgi de migdale.
Dam tava la cuptor din nou pentru aproximativ 10 minute pina se face o pojghita galben-maronie deasupra.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.
Cand vrem sa o taiem , inmuiem un cutit bine ascutit in apa calda si portionam prajitura.
Pofta mare sa aveti.
Simplu si usor de facut dar cu un gust deosebit.....
Foarte buna prajitura! Si eu am reteta de prajitura cu strat de galbenusuri, de la mama mea.
RăspundețiȘtergereO prajitura tare buna! Si tare frumoase sunt si vasele in care le-ai prezentat!
RăspundețiȘtergerePrima sosita,prima servita!!
RăspundețiȘtergereAzi m-am cam indopat de la voi fiind prima la comentarii;am facut si eu prajitura asta dar nu o mai fac pentru ca nu-mi place ca se sparge glazura;la gust este foarte buna!
pup si o saptamana usoara!!
Ce bunatate de prajitura!!
RăspundețiȘtergereArata minunat, am venit repede la o portie ;) Pup Sidy!
RăspundețiȘtergere
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
În această săptămână "fritters dovleac reteta" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?
În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător
ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
drăguţ.
<