Pagini

luni, 11 martie 2013

Prajitura in trei culori

Delicioasa,usoara si aspectuoasa , o prajitura care ti se va topi in gura. Am gasit reteta pe mai multe bloguri si site-uri culinare,  asa ca nu stiu sigur, cine este autorul. Oricum merita sa o incercati....



Ingrediente :


5 oua
5 linguri zahar tos
1-2 linguri cacao( depinde cat de maro este)
5 linguri zahar pudra
6 linfuri faina
5 linguri ulei
coaja rasa de la o lamaie
1 praf de copt
esenta de vanilie
esenta de cafea
fulgi de migdale

Mod de preparare :


Separam albusurile de galbenusuri , adaugam un praf de sare si apoi mixam albusurile pina se intaresca.
Adaugam zaharul tos si mixam in continuare pina albusurile sa intaresc din nou.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Adaugam uleiul si cate o lingura de faina si cu ajutorul unei spatule amestecam incet in albusuri.
Impartim aluatul in doua:
- intr-o parte adaugam o lingura de esenta de vanilie si coaja de lamaie
- intr-o parte adaugam cacaoa si esenta de cafea
Cu ajutorul spatulei amestecam ingredientele sa se omogenizeze.
Intr-o tava 20 X 35 cm tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt intindem prima foaie alba, o nivelam cu spatula , apoi peste ea intindem compozitia cu cacao.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 20 de minute.





Pregatim glazura amestecand bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul pudra si o lingura de esenta de vanilie, pina se albesc galbenusurile.
Dupa trecerea celor 20 de minute, scoatem prajitura si turnam glazura deasupra, o nivelam si presaram cativa fulgi de migdale.
Dam tava la cuptor din nou pentru aproximativ 10 minute pina se face o pojghita galben-maronie deasupra.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.





Cand vrem sa o taiem , inmuiem un cutit bine ascutit in apa calda si portionam prajitura.
Pofta mare sa aveti.
Simplu si usor de facut dar cu un gust deosebit.....



6 comentarii:

  1. Foarte buna prajitura! Si eu am reteta de prajitura cu strat de galbenusuri, de la mama mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. O prajitura tare buna! Si tare frumoase sunt si vasele in care le-ai prezentat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima sosita,prima servita!!
    Azi m-am cam indopat de la voi fiind prima la comentarii;am facut si eu prajitura asta dar nu o mai fac pentru ca nu-mi place ca se sparge glazura;la gust este foarte buna!
    pup si o saptamana usoara!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bunatate de prajitura!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata minunat, am venit repede la o portie ;) Pup Sidy!

    RăspundețiȘtergere

  6. Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână "fritters dovleac reteta" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
    drăguţ.

    <

    RăspundețiȘtergere