Pagini

miercuri, 20 martie 2013

Tarta cu fructe de padure

Am gasit aceasta reteta pe blogul lui Gurmandino si mi-a placut foarte mult. Asa ca m-am hotarat sa o fac si am cumparat fructe de padure congelate , de la Real , din galantarul unde se vand produsele congelate la kg si te servesti singura.
Mare greseala !
Fructele de padure au fost foarte acre si dupa ce s-au decongelat s-au inmuiat foarte tare.
Asa ca va recomand sa o faceti cu fructe de padure proaspete sau sa le cumparati de altundeva...
Tarta mea nu are un aspect minunat dar va spun ca a fost delicioasa !



Ingrediente :


500 g fructe de padure
300 g faina
150 g unt
190 g zahar
6 galbenusuri
375 ml lapte
4 linguri apa
1 lingura apa de trandafiri
30 g amidon
1 plic torta jelee rosu
1 plic zahar vanilat
sare

Mod de preparare:

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare , apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei si taiat felii.
Punem si zaharul vanilat apoi omogenizam pina obtinem niste firimituri.
Adaugam 4 linguri de apa foarte rece si framantam putin, dupa care acoperim aluatul cu folie si il dam 30 de minute la rece.




Separam galbenusurile si le mixam bine cu 150 g zahar pina se albesc, adaugam amidonul, laptele la temperatura camerei si le punem pe foc in oala de lapte cu pereti dubli.Amestecam continuu cu telul sa nu se faca cocoloase, pina se ingroasa crema. Lasam sa se raceasca.




Punem aluatul intr-o forma mare de tarta cu diametrul de 30 cm pe care am uns-o cu putin unt, dupa care intepam aluatul cu o furculita.Pentru 30 de minute, dam iar la rece tava cu aluatul.( sa nu se stranga aluatul cand incepe sa se coaca).
Incalzim cuptorul la 190 de grade C , iar peste aluat presaram boabe de fasole uscata- sa nu se ridice aluatul la copt-coacem aluatul 15 minute., apoi indepartam boabele si mai il coacem 20 de minute pina incepe sa capete o culoare aramie.
Scoatem batul din cuptor si il lasam sa se raceasca.



Crema dupa ce s-a racit o amestecam cu apa de trandafir( sau esenta de migdale)pina se omogenizeaza, dupa care o turnam peste aluatul de tarta si o nivelam cu lingura.
Peste crema asezam fructele de padure decongelate, scurse bine si date cu zahar dupa gust.Am pus pe marginea tartei niste felii de piersici ca prea erau moi fructele de padure si nu am vrut sa curga jeleul.
Preparam Torta Jelee cu sucul last de fructe dupa instructiunile dupa plic si cu o lingura punem uniform jeleu peste fructe.
Lasam tarta cateva ore la rece sa se intareasca jeleul si apoi se poate portiona.





Pofta mare !

5 comentarii:

  1. Buna,

    te astept la noua mea adresa:
    http://nikovirtualhome.blogspot.ro/
    Niko

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant ,faza cu fasolea e ingenioasa,felicitari Sidonia:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu fructe congelate, sau nu, foarte buna tarta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cunosc faza cu fructele congelate...doar cele la punga sunt bune si nici alea nu toate, eu intotdeauna iau cele mai scumpe, asa sunt sigura ca fructele sunt frumoase si in punga nu gasesc mai multa gheata decat fructe :P
    Chiar si asa tarta cu siguranta este delicioasa :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce mult imi plac mie praji cu fructe de padure.Vreau si eu o feliuta,doua din aceasta bunaciune.......hihihi.
    Pupici vecinico!

    RăspundețiȘtergere