Pagini
▼
miercuri, 10 aprilie 2013
Ciorba greceasca de pui
Este o ciorba foarte gustoasa si hranitoare iar gustul original este dat de aroma sucului de lamaie , care ii da un gust deosebit, unei simple ciorbe de pui cu legume.
In plus, nu va dura mai mult de 60 de minute sa preparati o ciorba delicioasa.
Ingrediente:
500 g carne de pui cu os
1 morcov
1 patrunjel
1/2 telina
1 ceapa
80 g orez
1 lamaie
2 galbenusuri
1 rosie
200 ml smantana
frunze de patrunjel
sare
piper boabe Kotany
Mod de preparare:
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa aiba o culoare frumoasa.
Punem la fiert carnea de pui in apa cu sare si cand fierbe, inlaturam spuma.
Adaugam zarzavatul si lasam sa fiarba impreuna cu carnea.
Dupa ce au fiert, se adauga orezul, amestecam bine sa nu se lipeasca de fundul oalei; fierbem aproximativ 20 de minute.
Se adaugam smantana, galbenusurile frecate cu zeama de lamaie si 1-2 polonice ciorba fierbinte.
Tocam patrunjel verde si il presaram pe deasupra.
Si asa obtinem o ciorba usoara si satioasa.
Servim ciorba alaturi de un ardei iute.
Pofta mare sa aveti !
Foarte buna aceasta ciorba!
RăspundețiȘtergereE una din ciorbele mele preferate! Pup
RăspundețiȘtergereFoarte gustoasa, am facut si eu! Felicitari!
RăspundețiȘtergereAsta da ciorba! S-a notat! Delicioasa!
RăspundețiȘtergereMmm, buna-i ciorba a la grec! Vreau si eu o portie, te rog ;-)
RăspundețiȘtergerete tzuc cu drag
Ciorba a la grec....yum-yum....preferata mea....si chiar ca nu am mai facut demult....mi-ai dat idei pt sapt asta....
RăspundețiȘtergere