Pagini

vineri, 12 aprilie 2013

Frigarui de curcan cu miere si mustar

Facuse Medi o ...fabuloasa friptura de curcan in unt cu rozmarin, asa cum numai ea stie sa faca ,iar eu am vrut...sa o imit . Dar nu am avut nici o sansa...familia a vrut frigarui ! Asa ca am facut frigarui.



Ingrediente:




2 pulpe superioare de curcan
2 linguri amestec condimente Kotany
2 linguri sos de soia
2 linguri miere
2 linguri pesmet
4 bete frigarui

Mod de preparare:


Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Taiem apoi carnea in bucatele mici de 2,5 cm si o punem intr-un bol.
Presaram amestecul de condimente peste pulpele de curcan, adaugam sosul de soia si amestecam.
Acoperim bolul cu folie si il dam la rece 30 de minute.
Dupa trecerea timpului , tragem bucatile de carne pe betele de frigarul, pe care le lasam 5 minute in apa, sa nu se arda la prajit.
Incingem un gratar non aderent- eu am avut unul de ceramica Delimano- si asezam frigaruile sa se rumeneasca bine pe toate partile.Le rotim din cand in cand.




Dupa ce sunt rumene ( cate 2-3 minute pe fiecare parte), le ungem cu miere si le pudram cu pesmet.Le punem pe o tava.
Dam tava la cuptorul incalzit la 180 de grade C, pentru 10 minute , sa se rumeneasca bine frigaruile.Dupa 5 minute le intoarcem, apoi sunt gata.
Serviti frigaruile alaturi de un sos sau de o salata.



Pofta mare sa aveti !


5 comentarii: