Pagini

sâmbătă, 11 mai 2013

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Traditia spune ca pe masa de Paste , romanul trebuie sa aiba friptura de miel.Dar voiam sa nu fac traditionala friptura, asa ca am ales sa o fac pe aceasta. Frunzele de coriandru au un gust deosebit de al semintelor, putin mai... acide.




Ingrediente:





2 pulpe de miel
2-3 legaturi ceapa verde
2 legaturi usturoi verde
200 ml vin
1 lingura untura
frunze coriandru verde
frunze marar verde
sare
boia
piper
 pentru marinada:
ulei
zeama de lamaie
frunze de coriandru
sare
piper
1 pahar vin

Mod de preparare :

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate.
Dupe ce le-am scos din marinada le dam cu putina boia.
Taiem ceapa si usturoiul verde marunt si le asezam intr-o tava pe care am uns-o cu untura.
Deasupra asezam pulpele si mai presaram ceapa si usturoi verde.
Adaugam vinul si introducem tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade, pentru aproximativ 50-60 de minute.





Inlaturam verdeturile de deasupra, intoarcem pulpele si punem peste ele frunze verzi de coriandru.
Mai lasam friptura la cuptor pentru 10-15 minute sa se rumeneasca.



Servim friptura alaturi de cartofi piure si salata verde.
Pofta mare sa aveti !



7 comentarii:

  1. Carnea de miel este preferata sotului meu!Cu mare placere s-ar infrupta din fripturica aceasta!
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si reteta ta se aseamana oarecum cu stufatul si cred ca-i la fel de buna. Te pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sunt mancatoare d emiel dar prietenului meu ii place mult. Arata bine. O duminica placuta draga mea si multi pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. am facut si eu azi, dar nu cu ceapa verde. In rest e la fel..te pup! O duminica frumoasa sa ai!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesanta reteta iar friptura arata grozav,bravo Sidonia:)

    RăspundețiȘtergere