O supa consistenta buna pentru zilele calde de vara, care se poate servi si rece...
Este o combinatie intre ciorba clasica cu perisoare si cea de dovlecei si noua ne-a placut mult de tot.
Am mai gasit variante de bors sau ciorba cu aceste perisoare pe mai multe bloguri, dar eu am preferat sa fac o supa , pentru ca nepotelului meu nu ii plac ciorbele ci doar supele.
Ingrediente:
- pentru supa
2 morcovi noi
1-2 radacina patrunjel nou
1 ceapa
1 ardei gras
2 linguri ulei de masline
2 rosii mari de gradina
patrunjel verde
sare
piper
- pentru perisoare
1 dovlecel
200 g branza vaci
2 oua
5-6 linguri gris
1 lingura faina
marar verde tocat
sare
piper
Mod de preparare :
Curatam zarzavatul si il dam pe razatoarea cu gauri mari.
Ceapa curatata o lasam intreaga.
Rosiile le taiem cubulete.
Verdeata o tocam fin.
Punem legumele la fiert in apa cu putina sare si lasam sa fiarba la foc domol, acoperit.
Dovlecelul il curatam, ii scoatem samburii si il dam pe razatoarea fina.Cand e gata il stoarcem bine de tot de sucul lasat , apoi il amestecam cu branza, ouale, grisul, faina si mararul. Asezonam si amestecam bine sa se omogenizeze.Formam perisoare mici cu ajutorul unei lingurite.
Cand legumele sunt fierte si zeama da in clocot , adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba la foc moderat pina se ridica la suprafata vreo 10 minute.
Oprim focul si presaram patrunjel verde proaspat tocat, deasupra.
Daca doriti puteti adauga la servirea supei o lingura cu smantana sau iaurt, in farfurie.
Servim supa cu ardei iute.
Pofta mare !
Sidonia e ceva de vis,bravo stiu ca pot sa-mi i-au si eu un bol mmm!
RăspundețiȘtergereSa sti ca Alex a fost incantat de ea...tare mult i-a placut, ca de altfel si noua...
ȘtergereTe imbratisez cu drag Geta !
O reteta inedita pentru mine si taaare atragatoare.
RăspundețiȘtergereSigur o voi incerca.
Merita sa o incerci draga mea, mai ales daca iti place dovlecelul....
ȘtergereTe imbratisez cu drag si te tzuc !
Ete ca pana acum nu am auzit de perisoare cu dovlecei!!dar nu se desfac la fiert soro???
RăspundețiȘtergerehai pune-mi si mie un bol!
pup si o seara buna in continuare!!
Lulu nu se desfac pentru ca au gris+faina+oua...Si dovlecelul razuit e stors bine.
ȘtergereTe servesc cu mare drag....
Te imbratisez cu drag si te tzuc !
Foarte buna supa!!!
RăspundețiȘtergereGrozava supa!!!
RăspundețiȘtergereVictor draga sa sti ca noua ne-a placut foarte mult....poti sa o incerci si tu, daca vrei ....
ȘtergereO zi minunata sa ai !
Foarte buna supa, Sidy! Deci se poate sa faci perisoare si fara carne, nu? Trebuie sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergereIncearca Gabi ca nu vei regreta......
ȘtergereSe poate face orice iti doresti !
Te imbratisez cu drag si te tzuc !
Interesanta reteta,ceva nou si arata tare bine!Tzuc
RăspundețiȘtergereBubu...ceva nou si foarte gustos.
ȘtergereDaca o vrei mai acra ,poti transforma supa in ciorba sau bors....!
Te imbratisez cu drag si te tzuc !
Foarte interesanta reteta! N-am mancat niciodata... dar cum am in gradina dovlecel, trebuie incercata!
RăspundețiȘtergerePupici si sanatate multa!
Simona sa -mi spui daca ai facuto....
ȘtergereTe imbratisez cu drag si te tzuc !
Maiii ce minunatie de ciorbica , trebuie neaparat incercata !! Pupici
RăspundețiȘtergereSunt sigura ca si tie are sa-ti placa !
ȘtergereTe imbratisez cu drag si te tzuc !
Tare mult imi place ce ai facut ! Ma atarge mult perisoarele astea..super.
RăspundețiȘtergereo zi buna..te pup
Nico daca vrei sa faci si tu sa storci bine dovlecelul dupa ce l-ai ras....asta e tot secretul !
ȘtergereTe imbratisez cu drag si te tzuc !
Iată ceva inedit. Am să o încerc şi eu. Trebuie să fie bună.
RăspundețiȘtergereTe asigur ca noua ne-a placut mult de tot, draga Adriana.
ȘtergereSper ca si voua....
Te imbratisez cu drag si te tzuc !