O mancare simpla, de familie,in care fiecare familie îşi are propria reţetă...
O mancare de duminica ,pentru cei dragi...
Ingrediente :
6 pulpe de pui
1-2 legaturi usturoi verde
100 ml vin alb
un varf de cutit galangal ras
2-3 frunze de lime
3 linguri ulei de masline
200 ml lapte
50 g unt
1 kg cartofi noi
1 fir rozmarin
1 rosie
sare
piper
Mod de preparare :
Pulpele de pui le curatam de pielita , apoi le punem la marinat intr-un bol in care am facut o marinada din frunzele de lime amestecate cu galangalul, cativa usturoi presati,cozile tocate de usturoi verde, sare, piper, vinul si o lingura cu ulei.
Punem pulpele in aceasta marinada si le lasam la rece cat mai mult timp.
Intr-o tava punem bucatele de unt , adaugam laptele , pulpele marinate cu toata marinada .
Cartofii curatati ii punem intr-un vas cu doua linguri de ulei ,usturoi verde si fire de rozmarin.Asezonam.
Punem cartofii alaturi de pulpe ,in tava si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ o ora pina se rumenesc bine.
Servim cate o pulpa alaturi de cartofi si salata de castraveti.
Pofta mare sa aveti !
Arata grozav si atitea mirodenii lasa o aroma inconfundabila,felicitari!
RăspundețiȘtergereNici nu te gandesti ce aroma minunata au avut toate !
ȘtergereTe imbratisez si te tzuc Geta draga !
Ce bunatate de pulpite!!
RăspundețiȘtergereZau ca au fost bune coapte in lapte si cu toate mirodeniile alea.....
ȘtergereTe imbratisez si te tzuc draga mea Andreea !
Oooo soro,pana la urma ai facut cartofi;dar nu ai spus daca totul a fost pe gustul tau sau al familiei!!!
RăspundețiȘtergerePup draga mea si o zi buna sa ai!!
Daca nu ai fi fost tu draga mea Lulu, mancarea asta nu ar fi avut acel gust minunat, crede-ma !
ȘtergereAsa ca toata familia iti multumeste mult de tot !Sti cat de bun a fost ? Ca nu a mai ramas nimic in farfurii....
Te imbratisez si te tzuc !Multumesc din suflet pentru tot ....si mai urmeaza....