Pagini

joi, 4 iulie 2013

Chiftelute din dovlecei cu cascaval

Pentru ca gasim la ora actuala, dovlecei din abundenta,am mai pregatit o reteta delicioasa cu ei.
Sunt delicioase chiftelutele astea, credeti-ma, si usor de preparat.
Pot fi servite ca aperitiv sau ca mancare principala alaturi de un sos.



Ingrediente :



1 dovlecel
2-3 oua
100 g cascaval sau alta branza
usturoi - dupa gust
marar verde
100 g pesmet
100 g faina
sare
piper
ulei pentru prajit

Mod de preparare :

Curatam dovlecelul, ii scoatem semintele cu ajutorul unei linguri , apoi il dam pe razatoarea fina si il punem sa se scurga pe o strecuratoare.
Curatam usturoiul si il dam prin presa.
Cascavalul il radem fin iar ouale le batem bine cu mararul verde tocat.
Stoarcem bine im pumni dovlecelul si il amestecam cu cascavalul sau orice fel de alta branzasi cu ouale batute.
Asezonam.



Adaugam pesmetul si faina si amestecam sa se omogenizeze.Va rezulta o pasta moale pe care o putem pune la prajit cu ajutorul unei linguri.
Daca doriti puteti face pasta mai groasa cu pesmet si faina adaugate in plus si asezati cu lingura ,intr-o tava cu hartie de copt , apoi dati la cuptor.
Eu le-am prajit in uleiul incins in care am facut chiftele cu lingura. Le-am prajit pe ambele parti pina s-au rumenit bine.



Se pot servi atat calde cat si reci....
Pofta mare sa aveti !


14 comentarii:

  1. Vai Sidy, ai punctat!
    Gogoselele astea sint delicioase.
    Le fac si eu, foarte des.
    Si tot nu ma satur.
    :D
    Te pup de pe malul Dunarii, de la Braila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kyra draga sa sti ca daca ai putin mai mult timp, le poti coace pe hartie de copt in cuptor....
      Te imbratisez cu mult drag !

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Geta poti sa le faci si tu cum i-am scris Kyrai....
      Pupicei multi !

      Ștergere
  3. Trebuie incercate neaparat!!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt grozav de bune in combinatie cu cascaval..O duminica placuta. Pup!

    RăspundețiȘtergere