Eu am facut prajitura intr-o tava 36 cm X 24 cm si foile au iesit putin cam inalte, asa ca va sfatuiesc sa o faceti intr-o tava mai mare....
Ingrediente :
Se fac 3 foi si pentru fiecare foaie avem nevoie de :
3 oua
3 linguri apa
5 linguri zahar
3 linguri faina
3 linguri nuca macinata
1 lingurita praf de copt
Crema :
2 budinci vanilie
500 ml lapte
250 ml frisca
6 linguri zahar
Caramel :
200 g zahar
1 lingurita apa
2-3 picuri zeama de lamaie
Glazura :
100 g ciocolata amaruie ( menaj)
3 linguri ulei
2 linguri miere
2-3 linguri lapte (doar daca e prea groasa glazura)
Mod de preparare :
Prima data macinam nuca , apoi separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare, cu un praf de sare.
Facem foile. Galbenusurile le amestecam cu zaharul pina se albesc.Adaugam apa putin cate putin,apoi nuca si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam pina se omogenizeaza toate si adaugam 1/2 din albusurile spuma,amestecam incet cu o spatula pina se incorporeaza toate, apoi adaugam cealalta jumatate.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt ,punem prima foaie si o coacem in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade. Se coace repede, cam in 19-15 minute( se verifica cu scobitoarea)
Procedam la fel si cu celelalte doua foi.
Preparam crema :budincile dupa instructiunile de pe plic dar adaugam doar 500 ml lapte la ambele plicuri.Lasam budinca sa se raceasca.
Frisca o batem spuma si 200 g zahar il caramelizam impreuna cu apa si zeama de lamaie. Lasam zaharul sa fiarba pina isi schimba putin culoarea.
Jumatate din caramel il punem la racit pe o farfurie unsa cu unt , apoi il zdrobim si il amestecam cu budinca si frisca batuta.
Caramelul ramas il punem pe doua dintre foi.
Punem una dintre foi in tava- o foaie cu caramel,adaugam jumatate din crema , alta foaie cu caramel si cealalta crema.
Deasupra asezam foaia fara caramel pe care vom pune glazura facuta astfel: ciocolata o topim la foc mic impreuna cu uleiul, apoi lasam sa se raceasca putin.Adaugam apoi mierea si amestecam bine. Daca vi se pare ca este prea groasa,adaugati cativa stropi de lapte.
Ungem foaia de deasupra cu glazura si dam prajitura la rece , pina se intareste glazura.
Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit , inmuiat in apa fierbinte.
Eu am ornat feliile cu cate o cireasa confiata si cu cate o frunzulita.
Daca va place,puteti servi prajitura alaturi de cate un glob cu inghetata.
Va doresc pofta mare sa aveti !
Arata foarte bine Sidonia,bravo!
RăspundețiȘtergereDaca te grabesti putin, mai prinzi o bucata, draga Geta !
ȘtergereTe imbratisez cu drag !
Duminica faina sa ai !
O prajitura grozava pentru week-end. Delicioasa. Pup si o zi minunata!
RăspundețiȘtergereAi dreptate Rocsy...asa este.
ȘtergereMai am cateva bucati....vrei ?
Duminica faina sa ai !
Te tzuc...
Eu vreau categoric cateva bucati!!! E o bunatate!!
RăspundețiȘtergereSa sti ca DA !
RăspundețiȘtergereData viitoare am sa o fac musai cu....crema de vanilie.
Saptamana reusita sa ai Liana draga, te tzuc !
Si eu vreau ........dar ca si Liana vreau cateva bucati ......adica 3-4 si chiar mai multe daca se poate.......hihihi.
RăspundețiȘtergereToate cele bune si pupici,vecinico!
Sigur ca Da vecinico draga....cate bucati vrei tu !
ȘtergereTe imbratisez si te tzuc cu mare drag !
O prajitura deosebit de gustoasa! Pup Sidy!
RăspundețiȘtergere