Shaorma mea este 100% facuta in casa !
Stiu ca veti spune ca este un produs fast-food ,dar…este ultra-mega-super delicioasa.Va asigur eu !
O shaorma mancata odata pe luna, nu cred ca face rau si astfel papilele noastre gustative se vor bucura si ele o data cu noi.
Si nu e nimic prajit in grasime, totul este copt.
.Incercati si nu veti regreta !
Ingrediente :
- pentru lipia arabeasca
300 ml lapte
1 lingurita sare
2 linguri ulei
600 g faina
7 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
- pentru umplutura
1/2 piept de curcan
4 cartofi
4-5 castraveciori murati
1 gogosar murat
sare
piper
boia
coriandru
oregano
rozmarin
4 linguri ulei
- pentru sos
1 ou
1 lingurita mustar
sare
100 ml ulei
2-3 catei usturoi
200 ml iaurt
ketchup iute
Mod de preparare
Preparam pentru inceput lipiile, in masina de paine, punand in cuva ingredientele exact in ordinea ce am specificat-o mai sus. Am pus lapte in loc de apa pentru ca aluatul este mai elastic. Daca doriti, puteti framanta aluatul cu mana, apoi il lasati la dospit.
Pieptul de curcan il feliem si apoi il lasam cam o ora intr-un bait facut din sare, piper, boia, coriandru, rozmarin si oregano( eu le-am avut uscate) amestecate cu uleiul.Le lasam la rece.
Cartofii ii curatam si ii taiem felii.
Castraveciorii si gogosarul ii taiem fasii.
Dupa trecerea timpului , feliile de piept si cartofi le punem intr-o tava cu hartie de copt si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand carnea si cartofii sunt bine patrunsi. La jumatatea timpului , i-am stropit cu o pompita cu ulei.
Cand aluatul de lipii este gata il scoatem din masina si il asezam pe masa de lucru presarata cu faina.
Pieptul de curcan il taiem fasii.
Din aluatul de lipii facem 12 bile pe care le lasam 10 minute pe masa sa mai dospeasca.Isi vor dubla volumul.
Luam fiecare bila si o intindem cu sucitorul pina o subtiem cam de 3-4 mm, apoi o punem pe o tigaie nonaderenta la copt, fara nici un pic de ulei.
O coacem pe ambele parti si le tinem la cald pina la coacem pe fiecare.
Preparam sosul .Din oul intreg , sare, mustar si ulei facem maioneza rapida cu mixerul vertical. Presam usturoiul si amestecam cu iaurtul. Asezonam .Eu am presat si putina coada de la usturoiul verde.
Trecem la asamblarea shaormei. Punem pe o farfurie o lipie pe care o ungem cu doua felii de sos.Adaugam feliute de piep de curcan, cartofi coptim castraveciori si gogosar.
Rulam lipia , o facem cu ketchup si o servim cat mai calda.
Pofta mare sa aveti ! Credeti-ma ca nu veti regreta....
Sidonia e foarte buna ,multumesc ferumos:)
RăspundețiȘtergereSa-ti fie de bine,,,,,!
ȘtergereTe tzuc cu drag si spor la gatit in weekend !
Foarte buna!!!
RăspundețiȘtergereSa-ti fie de bine,,,,,!
ȘtergereTe tzuc cu drag si spor la gatit in weekend !
si eu am facut shaorma...si nu se compara cu cea cumparata!
RăspundețiȘtergereAsa-i ca e mai8 sanatoasa cea facuta de noi ?
ȘtergereSpor la munca in bucatarie, in weekend.
Te tzuc !
Si eu ce fac acum la ora asta???Ma multumesc doar cu pozele care sunt foarte ispititoare!!!
RăspundețiȘtergereFacem schimb !!!
ȘtergereEu iti dau o shaorma si tu imi dai o felie din rulada cu fructe, bine ???
Spor la gatit in weekend !
Daca e facuta in casa eu nu o mai pot numi fast-food, ci good-food ;) Arata tare bine. Pupici
RăspundețiȘtergerePaula am avut de munca oleaca cu ea...asa ca numai "fast" nu era !!!
ȘtergereSambata cu mult spor la bucatarie , sa ai ! Te tzuc ...
Foarte gustoasa! Ai muncit ceva la shaorma asta!
RăspundețiȘtergereGabi sa sti ca a meritat ! Cew vrei mai mult decat sa-i vezi pe toti ai casei ca ...au lins farfuriile !
ȘtergereSambata cu mult spor la bucatarie , sa ai ! Te imbratisez cu drag !
Ei da o asa saorma nu pot refuza.
RăspundețiȘtergereArata tare bine si sunt convinsa ca este tare buna!
Te pup si iti doresc zile frumoase la acest sfarsit de saptamana,vecinico!
Ok?..........hihihi
Ai intirziat oleaca "vecinuta" draga...s-a terminat deja.
ȘtergereDar daca-mi bati la usa...promit sa te astept cu una fierbinte.....
Sambata cu mult spor la bucatarie , sa ai ! Tzucaturi multe si imbratisari !
dupa ce am facut frigaruile cu lipii in casa si sos de iaurt+salata, ai mei au zis ca a fost cel mai tare meniu ever pe care l-am facut eu vreodata; aratau ca la restaurant;
RăspundețiȘtergereincurajata de ei, dupa doua zile am cautat shaorma pe site-urile preferate dar nu prea am gasit decat la farfurie si eu voiam musai in lipie de casa; asa ca la fix mi-ai dat reteta asta de care nu stiam ca exista pe aici; ... dar o fac saptamana viitoare cand astept sa se intoarca un membru al familiei;
acum am experienta cu lipiile .... ; cand mai faci sa le intinzi de 1.5mm ci nu de 3-4 ca sunt prea groase; eu asa am facut la lipii si au fost maleabile, ok; abia a doua tura mi-au reusit ca la prima reteta de la bya avea prea putina apa si m-am chinuit rau;
dar spune-mi, te rog, ce condimente ai presarat pe cartosi ca asa par scosi de la cuptor, ... sau era de la copt? merci
Da, da...asa am sa fac si eu cu lipiile , am sa le mai subtiez oleaca !
RăspundețiȘtergerePe cartofi am presarat niste condimente pentru cartofi copti ce le am eu de nu mai stiu unde , dar cam tot asa poti pune ce iti place tie: rozmarin, oregano, sare,piper.....
De abia astept sa-mi spui cum.....s-au batut turcii la gura voastra !
Te tzuc cu drag Lia !
Sidy, sa nu crezi ca am uitat de shaorma asta, abia azi cand am postat din arhiva lipiile pe blog mi-am amintit si am zis sa si fac dar n-am timp de fotografiat, doar mancam ... Te intreb, cumva ai uitat sa mai zici de ceva la baitz? N-ai pus si vin? Vad multa zeama, o fi fost de la carne ... Eu am pus si vin, mai are de stat.
RăspundețiȘtergerePofta mare sa aveti ...sau sa va fie de bine !
ȘtergereNu am uitat de bait...eu asa l-am facut, doar cu uleiul necesar( 4 linguri) si celelalte condimente.Carnea nu a lasat apa....
Dar daca tu ai pus si vin, e excelent, va fi si mai bun !
Weekend senin sa ai draga Didi !
Te tzuc.
A fost bun, am mancat cu placere doar ca eu cautam gustul clasic de shaorma. Am vazut ca e cu toate acele condimente dar eu cand fac ceva nou, respect indicatiile. Rozmarinul nu se pupa deloc cu conceptul shaorma dupa gustul meu, nici oregano si busuioc nu folosesc orientalii la shaorma. Oul la sos n-am sa-l mai pun intreg cu albus niciodata, a iesit o zeama lunga care curgea peste tot, daca era doar cu galbenus se lega ca o maioneza.
RăspundețiȘtergereIn final, ne-a placut dar as schimba pe viitor ce am zis. Fiecare isi are gusturile, la alte retete ne-am potrivit. Sa nu cumva sa te superi, altora le va placea fara pareri proprii. Multumesc pt reteta :)
In primul rand sa sti ca nu am de ce sa ma supar. Observatiile fiecareia sunt constructive !
ȘtergereCand faci baitzul pentru carne, pui ce condimente preferi tu !!! Ce iti place mai mult la gust. Si departe de mine gandulm ca aceasta e shaorma originala ! Nici nu am avut pretentia...
Oul intreg la sos ( din care faci maioneza) asa se face maioneza RAPIDA cu mixer vertical si nu e moale deloc !!! Este exact maioneza ! Daca nu ai folosit mixerul vertical cu putere mare....nu ti-a iesit si nu e vina mea.
Daca faceai doar cu galbenus , putea folosi orice fel de mixer.
Normal ca fiecare are gusturi si face asa cum ii place !
Noua ne-a placut mult de tot- a fost si baiatul acasa si tare a mai apreciato !
Te tzuc cu drag Didi si stai linistita ca u m-am suparat....
aaa ... bine ca mi-ai zis, de aici era problema cu albusul ca n-am mixer vertical, nu m-am gandit :) . ma bucur ca n-a fost cu suparare. n-am zis ca n-a fost bun ci doar diferit fata de gustul clasic :)
RăspundețiȘtergerePS- mai am sa iau cascaval (restul am achizitionat) si i-am pus gand rau supei tale cu branzeturi. sa vedem ce iese. dar nu stiu cand i-o veni randul