Pagini

vineri, 2 august 2013

Galette din cartofi cu piept de curcan

Cred ca deja stiti cat imi plac mie clatitele sau galettele( clatite sarate) dar nu numai mie.
Asa ca m-am hotarat sa fac un fel de galette mai aparte si a iesit bunatatea asta care a disparut cam repede de prin farfurii....



Ingrediente :





- pentru galette :
150 g faina
5 oua
500 g cartofi
5 -6 linguri ulei masline aromat
150 ml lapte
1 legatura patrunjel verde
sare
chili piper de Cayenne

- pentru umplutura:
500 g piept de curcan
200 g ceapa
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
100 ml vin alb
sare
chili piper de Cayenne
boia

- pentru sos:
2 linguri maioneza facuta in casa
200 ml iaurt
1 lingura mustar cu hrean
2 catei usturoi
sare
piper proaspat macinat


Mod de preparare :

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien.
Ardeii ii feliem subtire.
Pieptul il taiem fasiute.
Sotam ceapa in 2 linguri de ulei, adaugam ardeii si apoi pieptul de curcan.Asezonam si amestecam sa se omogenizeze.Adaugam vinul si acoperim , lasand sa fiarba bine pieptul cam 20-30 de minute.





Intre timp pregatim galettele.
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari.
Ouale le batem bine si le adaugam peste cartofi, adaugam laptele, uleiul, faina , patrunjelul verde tocat si condimentele.Amestecam si prajim galetele pe ambele parti pina se rumenesc frumos.





Dupa ce am copt toate galetele in tigaia nonaderenta de clatite le umplem cu pieptul de curcan, le rulam si le dam deasupra cu sosul obtinut prin amestecarea tuturor ingredientelor, pentru el.
Serviti cu mare incredere, sunt excelente ...




Pofta mare sa aveti !

22 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Daca vrei portie dubla....apoi dubla sa fie !
      Noua ne-a placut mult de tot.
      Te imbratisez si te tzuc cu drag !

      Ștergere
  2. Cat de bine arata clatitele astea! Nici umplutura nu se lasa mai prejos...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca noua ne-au placut tare, tare mult....
      Te imbratisez si te tzuc cu drag !
      Weekend ...racoros sa ai.

      Ștergere
  3. Ce bune trebuie sa fie! Ce arome! Sunt convisa ca au disparut rapid.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca DA draga mea Valentina....si am si cereri de reply !!!
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  4. Mmm cat de buuuun! Week-end placut si linistit. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da...tare bune au fost !
      Sa ai si tu o duminica mai racoroasa, daca se poate...
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  5. M-as inscrie si eu la o portie. Ce zici, pot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca poti ! Doar mai fac o portie si se rezolva....
      Duminica relaxanta Mari....vezi ca si in Anglia s-au mai potolit caldurile....
      Te imbratisez si tzuc cu drag !

      Ștergere
  6. Ce bunatati faci tu Sidonia,bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai nevoie de cuptor pentru ele si sunt coapte in tigaia nonaderenta fara ulei....asa ca poti sa le incerci si tu , draga mea !
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  7. Hai ca am venit si eu la galetele tale ca tare bine mai arata si cred ca-s si tare bune;ai avut ceva de munca la ele!!daca eram langa tine nu mai ramaneai cu clatite;puneam repede pac,pac o lingura de branza si adio galette!!!
    Pup draga mea si o seara minunata sa aveti!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lulu draga sa sti ca nici nu e asa de mult de lucru cu ele....
      Si cred ca si cu branza sau alta umplutura sunt delicioase....!
      Duminica relaxanta si cat de cat racoroasa , sa ai !
      Te imbratisez si te tzuc cu drag !

      Ștergere
  8. Cred si eu ca a disparut repede la ce bunaciune ai confectionat tu aici.
    Deci nu cer ca nu mai ai ,da?
    Seara frumoasa draga vecinico!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Medi ia-o pe Mari de manuta si haideti incoace....pina sositi va mai pregatesc o portie.
      Vrei ???
      Te tzuc cu drag !Duminica linistita....

      Ștergere
  9. Nu ma mir ca s-au mancat rapid, cu asa ingrediente, sunt convinsa ca au fost delicioase!!!! Galettele eu stiu ca nu se ruleaza ca niste clatite obisnuite, ci se umplu pe mijloc, pe foaia desfacuta, cu marginile peste umplutura, exact ca o tarta rustica. Acuma, depinde de unde ai luat reteta :-) Te tzuc!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reteta de galete simple ,am scris la prima reteta de galete de unde am luato., se impaturau in 4 ...asta e reteta cu umlutura mea....
      Dar pina la urma, fiecare le impatura cum vrea, nu Liana ??? Si cum ii place !
      Te tzuc cu drag si o saptamana racoroasa iti doresc .

      Ștergere
  10. Răspunsuri
    1. Cred ca trebuie sa mai fac.....ca vad ca si voua vi-au placut !
      O saptamana faina sa ai si tu Victoras ....

      Ștergere
  11. Draga Sidy, azi am gatit iar de la tine aceste minunate galette.

    Umplutura am facut-o din copane dezosate si fara piele taiate cum ai zis.

    Galettele mi-au iesit cam groase ca m-am lenevit si am dat cartofii pe razatoarea de la robot si mi-a scos niste fire lungi, ca nu prea am folosit razatoarea aia dar s-au copt bine, era una "dubla" ... am pus si umplutura proportional si a iesit un rulou cam mare dar numai bine o portie.

    Foarte gustoase! Bravo! Multumim :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma bucur mult ca ti-a placut draga mea Lia....
    Lasa ca data viitoare ai sa le faxi mai subtiri.
    Ti-as recomanda sa incerci si Shaorma mea :

    http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/07/shaorma-handmade.html

    RăspundețiȘtergere